Her Yıl 2 Bin Kişi Çanakkale'ye Gidiyor

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, her yıl 2 bin kişiyi Çanakkale'ye götürerek ülkenin değerinin ne olduğunun anlaşılmasını sağladıklarını söyledi.

Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genç Denizli Projesi kapsamında 280 lise öğrencisine dünyanın kaderini değiştiren, bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale'yi gezdirdiklerini ifade etti.

Türklerin küllerinden filizlendiği diriliş topraklarının mutlaka gezilmesi gerektiğini belirten Zolan, şunları kaydetti:

''Çanakkale Savaşı'nın Anadolu'nun Türk toprakları olduğunun gür bir sesle dünyaya haykırışı şeklinde değerlendirilmesi gerekiyor. Nesillerimizin bu yurda sahip çıkması adına gençlerimizi Çanakkale destanının yazıldığı topraklara getiriyoruz. Her yıl 2 bin gencimizi Çanakkale'ye götürerek ülkenin değerinin ne olduğunun anlaşılmasını istiyoruz. Çanakkale'yi unutmamak gerekir. Bizler de atalarımızın ruhlarını şad etmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. Onlar canlarını verdi, bizler de emeğimizi, zamanımızı, alın terimizi vererek bu vatan için çalışmalıyız.' '
Kaynak: AA