Eski Başbakanlık Müşaviri ve Sakatlar Federasyonu Başkanı Boğularak Öldü

Başbakanlık Müşavirliği'nden emekli ve eski Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Faruk Öztimur, Antalya’da aracının denize düşmesi sonucu boğularak hayatını kaybetti.

Eski Başbakanlık Müşaviri ve Sakatlar Federasyonu Başkanı Boğularak Öldü
Olay, Yat Limanı’nda meydana geldi. Bedensel engelli Ahmet Faruk Öztimur gece saatlerinde Yat Limanı’na gelerek önce 2 kişiyle bir süre sohbet etti. Öztimur, yanındaki kişiler ayrılmasının ardından 35 CER 75 plakalı aracını hızla denize doğru sürdü.

Limandan aracıyla denize uçan Öztimur’u görenler durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleriyle limanda bulunan bir genç Ahmet Faruk Öztimur’u aracın içerisinden çıkardı. Tekneye çıkarılan Öztimur’un yapılan sağlık kontrolünde boğularak öldüğü belirlendi. Olayın görgü tanığı Cevat Öncü, Ahmet Faruk Öztimur’un bir süre yanında bulunan iki kişiyle sohbet ettiğini söyledi.

Yanındaki kişilerin gitmesinin ardından Öztimur’un aracını hızla denize sürdüğünü söyleyen Öncü, yardım istemeden öylece beklediğini ifade etti.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şükrü Boyraz da Öztimur ile Türkiye Sakatlar Derneği'nin bursu sayesinde eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Boyraz, Öztimur'un ticaret lisesinden mezun olduktan sonra babasının desteğiyle İstanbul'da restoran açtığını ifade etti.

Öztimur'un hayatını engelli haklarına adadığını belirten Boyraz, “Arkadaşım engellilerle ilgili dergi çıkarmıştı. TRT'de yıllarca ‘Herşeye Rağmen’ isimli program yaptı. Türkiye'de ilk kez engellileri spora yönlendirerek ‘Yaşama Sevinci’ isimli spor kulübünü kurdu.” dedi.

Ahmet Faruk Öztimur'un 1994'te Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı'na seçildiğini ve 2007'ye kadar bu görevi sürdürdüğünü belirten Boyraz, ayrıca 1999’da dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın önerisiyle Başbakanlık Müşaviri olduğunu söyledi.

Boyraz, Öztimur’un 2006’dan beri Antalya'da yaşadığını kaydetti.

Öztimur’un evli ve 4 kız çocuk sahibi olduğunu belirten Boyraz, “Kısa süre önce lösemi teşhisi konmuş ve tedavisine başlanmıştı. Bunalım yaşamış olabilir. Türkiye'de engelli mücadelesine ışık tutan bir insandı. Engelli hakları konusunda Türkiye'de yapılanların birçoğu onun eseridir. Birlikte görev yaptık. Üzgünüm.” diye konuştu .