Turizm Haftası Akçay’da Kutlandı

15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Turizm Haftası Akçay’da Kutlandı
Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumundan sonra Belediye sosyal tesislerinde öğrenciler tarafından düzenlenen gösteriler sunuldu. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Turizm Danışma Şube Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Ardından, Akçay Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki etkinliklere geçildi. İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu ile başlayan etkinliklerde Altınoluk Fernur Sözen Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hazırlama Bölüm Şefi Öğretmen Seyfettin Soykaya tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Edremit Turizm Danışma Müdürlüğü görevinden emekliye ayrıla Şakir Karadede’ye Kaymakam Osman Tunç tarafından plaket verildi.

Akçay Nihat Tansoy İlköğretim Okulu tarafından halk oyunları sergilendi. Resim, şiir, kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edremit Yılmaz Akpınar Kız teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından defile ile Türk kıyafetleri tanıtıldı. Ardından Edremit, Akçay ve Altınoluk Belediyeleri’nin Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte açtıkları el sanatları kurslarının sergileri açıldı. Etkinliklere Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Akçay Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sapaz, Altınloluk Belediye Meclis Üyesi Beriye Başak, İlçe Emniyet Müdür Nadi Ünver, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Mal Müdürü Abdullah Karadeniz, Turzim Danışma Müdür vekili Aysel Gökçe, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı .
Kaynak: İHA