SGK Personeli, Mehmet Akif'in Hayatını Gözyaşlarıyla İzledi

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan 'Mehmet Akif Ersoy Dönüyor… Ya siz… Neredesiniz' adlı tiyatro oyununu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli için sahneledi.

SGK Personeli, Mehmet Akif'in Hayatını Gözyaşlarıyla İzledi
Mehmet Akif Ersoy'un edebiyat, ilim, fikir ve kültür dünyasına katkılarını, İstiklal Marşı’nın hangi şartlar altında yazıldığını, milli mücadele yıllarını bir kez daha hatırlamak amacıyla SGK Gönüllüleri tarafından kurumun konferans salonunda organize edilen oyunu; Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Ergin Aktekin, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Aykırı, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, kurum personeli ve çok sayıda misafir izledi.Yenilmez, tek kişilik tiyatro gösterisinde, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sundu. Sanatçının usta yorumu ile bazen gülümseten, bazen ağlatan oyunda Mehmet Akif'in bilinmeyen yönleri anlatıldı. Yaklaşık 300 kişinin izlediği tiyatroda, Ahmet Yenilmez verdiği sosyal mesajlarla izleyicilerden büyük alkış aldı. Milli şairin aile efradının kendisinden sonra çok çileler çektiğini belirten Yenilmez, “Sırf TRT’de çalınan İstiklal Marşı'nın telif haklarını alsalardı; İstanbul’da boğaza nazır yalılarda oturuyor olacaklardı." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un yeterince tanınmadığını da belirten Yenilmez, "Yedi yaşından itibaren her pazartesi ve cuma günü şiirini okuduğumuz Akif'in nerede doğduğunu, nerede öldüğünü bilmiyorsak, bizim nerede öldüğümüzü kim bilecek?" diye sordu.