Rida Hz. Muhammed'in Hayatını İçeren 30 Bin Kitap Bastırdı

Rida İnsani Yardım ve Dostluk Derneği'nin ''Kutlu Doğum Haftası'' etkinlikleri kapsamında Hz. Muhammed'in hayatını içeren 30 bin kitap bastırdığı bildirildi.

Rida İnsani Yardım ve Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, yazılı açıklamasında, ''Rida Çocuk Kitaplığı Dizisi - 1'' isimli kitabın, Konya'da 30 okulda okuyan 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu ve onlara verilebilecek en iyi hizmetin eğitim olduğunu bildiren Şahin, ''Çocuklarımıza sahip çıkmak sadece bizlerin değil, toplum içindeki tüm fertlerin görevidir'' ifadelerine yer verdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ve kitabın içeriğine uygun olarak Hz. Muhammed'i çocuklara iyi anlatabilmenin kendileri için büyük mutluluk olacağını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

''Kitabımız, Vural Kaya ve Zafer Karakuş başkanlığında 12 kişilik bir kadroyla hazırlandı. Hazırlanan kitap toplam 74 sayfa ve üç bölümden oluşuyor. Basımını Merkez Selçuklu Belediyesi'nin üstlendiği kitabın 1. bölümü Hz. Peygamberin çocuk ve gençlik dönemini, 2. bölüm Hz. Muhammed'in Peygamberlik dönemini, 3. bölümü ise Hz. Muhammed'in hicreti ve Medine dönemini anlatıyor. Kitapta ayrıca, her bölüm arasında bulmaca, ilgi tarama testi, haydi bahçeye, bil bakalım ve okuma parçası gibi çocukları hem eğlendirecek hem de eğlendirirken düşündürecek bölümler yer alıyor. Toplam 30 bin adet basılan kitap, ilköğretim 3-4-5-6-7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine hitap ediyor. Konya merkezde 30 okul ve Konya'nın Ahırlı ilçesi ile Ahırlıya bağlı tüm belde ve köylerinde okuyan ilköğretim öğrencilere dağıtılan kitabımızın içinde yer alan konularla ilgili 27 Nisan'da sınavlar yapılacak. Sınavlarda başarılı olan öğrencilerimizi 5 Mayıs 2012 tarihinde Konevi Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ödül törenimizde sürpriz hediyeler bekliyor.' '
Kaynak: AA