Macaristan Türk Koleji Öğrencileri Paskalya Tatilini İstanbul'da Geçirdi

Macaristan'da faaliyeti gösteren Türk Koleji Orchidea Iskola Budapest yöneticileri, müdürleri, öğretmenleri ve beraberindeki ilköğretim ile lise talebesi 13 farklı milletten 24 öğrenci, Paskalya tatilini İstanbul'da geçirdi.

Macaristan Türk Koleji Öğrencileri Paskalya Tatilini İstanbul'da Geçirdi
Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Müniatürk Türkiye Parkı, Çamlıca Tepesi, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sirkeci, Eminönü bölgesindeki tarihi ve kültürel yerleri gezen öğrenciler alışverişte yaptı. Macaristan’ın Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaddin Nakipoğlu'nu ziyaret eden Türk Koleji öğrencileri, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz'ı da İstanbul'daki ofisinde ve üretim tesisinde ziyaret etti. Ziyarette şirket ortağı Mustafa Şahbaz ve Osman Şahbaz ile uzunca sohbet eden öğrenciler daha sonra fabrika imalat Müdürü Aydın Dinçer'den çorap üretimini hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler ve okul yöneticileri ilk defa bir çorap üretim fabrikasını gezdiklerini belirttiler. Fabrika İmalat Müdürü Aydın Dinçer ise daha önce üniversite ve liselerden fabrikayı gezmeye gelenler olduğunu ancak yurtdışından bir okuldan ilk defa ziyaret gerçekleştiğini ifade etti.

Orchidea Iskola Budapest Müdürü Efkan Ünlü de fabrikanın tüm aşamalarını yakın ilgi ve alaka ile incelediklerini söyledi.

Okulun Müdür Yardımcısı ve İngilizce öğretmeni Ergün Arabacıklı da Macaristan'dan gelen ilköğretim ve lise talebelerinin 13 farklı milleten oluştuğunu, uluslararası bir okul olduklarını, İstanbul ziyaretini haziran ayında bir kez daha yenileyeceklerini ifade etti.

Türkçe öğretmeni Kenan Atasoy ise 10. su gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatlarına Macaristan'dan iki öğrenci ile katılacaklarını bildirdi. Matematik öğretmeni Mehtap Özer ve müzik, piyano öğretmeni Aro. Rutar Dalma Laura da kısa İstanbul ziyaretlerinin hem kendilerine hem de öğrencilerine yetmediğini, yeniden gelmek istediklerini söyledi.

Fabrikadan ayrılırken öğrencilere yeni üretilen çoraplardan hediye edildi. Öğrenciler İstanbul'a hayran kalıp, alışverişe de yeterince zaman bulamadıklarına belirtip, yürekleri buruk, akılları ve kalpleri İstanbul'da kalarak Budapeşte'ye döndü .