Harran Suriçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, Suriçi kentsel dönüşüm ve gelişim projesiyle ilgili yapılan çalışmalar toplantıda değerlendirildi.

Harran Suriçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in başkanlığında valilik salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile daire amirleri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, toplantıya katılanlara Harran ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkındabilgi verdi. Harran Kalesi ile ilgili de bilgi veren Selami Yıldız, 800 yıl sonra ilk kez 4 kilometrelik kale surlarının onarılacağını belirterek, surların onarımı ile ilgili projenin bittiğini, önümüzdeki dönemde surların onarımla ayağa kalkacağını söyledi.

İlçede bulunan 6 mahalleden 5'inin Sit alanı olduğu Harran'da 64 kaçak evin bulunduğu, bunlardan 17'sinin Suriçi'nde olduğunu belirten Yıldız, 2009 yılından sonra bölgede hiç ev yapılmadığını söyledi.

Suriçi'ndeki 17 evden 10'unun belediye tarafındanyıkıldığını ifade eden Selami Yıldız, bölgedeki evlerin turizme kazandırılması için de kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA