Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Tanır Açıklaması

Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, ''Turizm, son dönemlerde Türkiye ekonomisinde önemli bir konuma yükseldi'' dedi.

Mehmet Tanır, Turizm Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Burada düzenlenen törende konuşan Tanır, Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliklere sahip olduğunu ifade etti.

Turizmdeki büyüme hızının istikrarlı şekilde sürdüğünü dile getiren Tanır, ''Turizm son dönemlerde Türkiye ekonomisinde önemli bir konuma yükseldi'' dedi.

Türkiye'nin hizmet kalitesinin, altyapı, konaklama ve eğlence yönünden turistlerin beğenisini kazandığına dikkati çeken Tanır, 2002 yılında turist sayısı bakımından 17'nci sırada bulunan Türkiye'nin 2010 yılında 7'nci sıraya yükseldiğinin altını çizdi. Türkiye'nin turizm gelirleri bakımından da 9'uncu sıraya yükseldiğini hatırlatan Tanır, 2002 yılında 13,2 milyon olan yabancı turist sayısının yüzde 137 artış göstererek 2011 yılında 31,4 milyon kişiye ulaştığını vurguladı.

Türkiye'nin iç bölgelerinde de turizmin gelişmesi yönünde çalışmalar yapıldığına işaret eden Tanır, Burdur'da turizmin gelişmesi için uzun dönemli, bilinçli ve planlı bir çalışmaya gerek duyulduğunu belirtti.

2010 yılında ''Turizm eylem planı'' hazırladıklarını söyleyen Tanır, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na ''Gölhisar'da ekoturizm'' ve ''Yayla turizmi'' konulu projeler sunulduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile BAKA tarafından kabul edilen Burdur'un turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve rekabet analizi çalışmasına destek verdiklerini dile getiren Tanır, Burdur'da Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nun açılmasının büyük avantaj olduğunu kaydetti.

Tarih ve kültür turizminin Burdur için önemli olduğunu bildiren Tanır, antik kentlerde kazıların ve restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve bölgedeki eski sokak ve evlerin özgün görünümlerine kavuşturulduğunu vurguladı. Burdur Valiliği'nin desteğiyle Salda Kayak Merkezi'nin turizme kazandırıldığını anlatan Tanır, Burdur'un tanıtımı için de önemli atılımlar yapıldığını söyledi.

Öte yandan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evlerinde kalan yaklaşık 50 çocuğun katılımıyla Karacaören Barajı'na gezi düzenlendi.

Çocuklar, gezi kapsamında bölgedeki antik kentleri de inceleme fırsatı buldu .
Kaynak: AA