''3. Uluslararası Bilim Düşünce ve Sanatta Cizre Sempozyumu''

Şırnak ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile Cizre Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen ''3. Uluslararası Bilim Düşünce ve Sanatta Cizre Sempozyumu'' sona erdi.

Önceki gün başlayan sempozyum, yapılan son oturum ve Kaymakam Mehmet Ali Sağlam'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Sağlam, ''Hazreti Nuhların, Ahmed-i Hanelerin, Mela Ahmetlerin, Ebul-İzlerin, Şeyh Seydaların mekanında, benim şu an yaptığım sarfı kelam oluyor. İnsanın şu dünyadaki tek vazifesi hakikat ile arasındaki perdeyi kaldırmaktır. Hakikat ile aramızdaki perdenin kaldırılmasına vesile olan o yüce kametleri dillendiren hocalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır'' dedi.

Eski milletvekillerinden Haşim Haşimi de Türkiye'de onlarca üniversite, bilim adamı, imkanları ve kadroları olmalarına rağmen böyle bir sempozyum yapmadığını, yapamadığını veya cesaret edemediklerini belirterek, Mardin ve Şırnak üniversitelerinin yaptıkları sempozyumun başarılı olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Tamer Yıldırım da, Cizre'nin tarihsel ve kültürel açıdan zengin, sosyal açıdan da renkli bir bölge olduğunu ifade ederek, ilçede uluslararası düzeyde bir kongre merkezinin yapılması önerisinde bulundu.

Rahatsızlığından dolayı sempozyuma katılamayan eski bakanlardan, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi de telefonla bağlanarak kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'a yöreye has birer kilim hediye etti.

Daha sonra katılımcılar birlikte fotoğraf çektirdi .
Kaynak: AA