Vali Kalkan, Borçka'da İncelemelerde Bulundu

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Borçka ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Sanayi sitesi girişinde Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkanı Oral Küçük, Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İshak Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaf tarafından karşılan Vali Kalkan, ilk ziyaretini sanayi esnafına gerçekleştirdi.

Bir süre sanayi esnafının sorunlarını dinleyen Vali Kalkan, ardından yapımı devam eden sentetik futbol sahasında incelemelerde bulunarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Arif Hikmet Çakır ile yüklenici firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Karşıköy köyüne giden Vali Kalkan, köy muhtarı Necmettin Özçelik'in, TBMM 75. Yıl Muratlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde durgun su küreği sporu yapılması talebi üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Çakır'a ön inceleme yapması talimatı verdi.

Baraj gölü kenarında kadar yürüyen Vali Kalkan, ailelerin göl manzarasını seyredebilmeleri için düzenleme yapılması yönünde Kaymakam Kızıltoprak'a talimat verdi.

Gürcistan sınırına yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Muratlı Hudut Tabur Komutanlığını da ziyaret eden Vali Kalkan'ı, 6'ıncı Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Cevdet Yaşar karşıladı. Ziyaretçi defterine adını yazan Vali Kalkan, bir süre tabur komutanlığı sahasını gezdi.

Daha sonra Muratlı köyüne giden Vali Kalkan, Osmanlı dönemine ait 170 yıllık tarihe sahip ahşap Muratlı Cami'ni ziyaret etti. Vali Kalkan, köy muhtarı Kadir Kahraman ve köylüler ile köy kahvesinde bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Muratlı Jandarma Hudut Karakolunu da ziyaret eden Vali Kalkan, ardından Muratlı Çay Fabrikasını giderek burada incelemede bulundu. Muratlı Çay Fabrikası Müdürü Gültekin Karaşah, çay fabrikasının işleyişi ve genel durumu hakkında Vali Kalkan'a bilgi verdi.

Vali Kalkan, yılın yaklaşık 6 ayı kar nedeniyle kapalı bulunan bin 600 rakımlı Camili Havzası'nın zirvesine yakın yere kadar giderek burada yol açma çalışması yapan ekipleri izledi.

Camili Havzasında bulunan 6 köyün bazı muhtarları Vali Kalkan'a köy yollarının açılmasında gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

Vali Kalkan son olarak yapımı devam eden ilçe jandarma komutanlığı binasına ziyaret etti.

Vali Kalkan'a ziyaretlerinde, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arif Hikmet Çakır ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz eşlik etti .
Kaynak: AA