İpsala'da Kutlu Doğum Haftası Soydaşlarla Kutlandı

İpsala'da Yunanistan ve Bulgaristan'dan davetli gelen müftüler ve soydaşlarla, Kutlu Doğum haftası kutlamasında ''kardeşlik'' teması işlendi.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, stadyumda düzenlenen programda, Kutlu Doğum haftası kutlamalarının bu yıl ''kardeşlik'' temasıyla kutlandığını anımsatarak, kardeşlik temasına uygun olarak daveti kırmayıp Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen müftülere ve soydaşlara teşekkür etti.

Batı Trakya'dan gelen İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete de din kardeşliğinin her şeyin üzerinde bir kardeşlik olduğunu söyledi.

Eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ise Hz. Muhammed'in bütün varlıklara şefkat ve merhamet vesilesi olduğunu bildirdi.

Hz. Muhammed'in bütün sıfatlarıyla gönülleri aydınlattığını ifade eden Prof. Dr. Çağrıcı, ''Sokakta, bahçede, iş yerinde çalışarak da Allah'a ibadet edilir. Yeter ki Allah'ımızın razı olacağı şekilde çalışalım. Bu millet Allah'a inancı ve Peygambere sadakatiyle terörün de içinde olduğu tüm kötülükleri yenecektir. Birbirimizi sevelim, elimizi uzatalım, birbirimizi kucaklayalım, kardeş olalım. Çünkü Allah'ın rahmeti bir araya gelenlerledir'' diye konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Bulgaristan'dan gelen Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen çok sayıda soydaş davetlinin de katıldığı kutlama programı, ilahilerin okunması ve İstanbul Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle sona erdi .
Kaynak: AA