Müftü Korkmaz: İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım Etmek Büyük Sevaptır

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okumalarına yardımcı olmanın büyük sevap olduğunu söyledi.

Müftü Korkmaz: İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım Etmek Büyük Sevaptır

İl Müftüsü Nuh Korkmaz, yaptığı açıklamada Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever işadamları tarafından haftanın önemine yakışır faaliyetler düzenlendiğini kaydetti.

Müftü Korkmaz, "Bu haftayı dolu dolu kutladık. Bütün vatandaşlarımız düzenlenen etkinliklere katılarak Peygamber Efendimiz'in şefaatine nail olmak için duada bulundular. İnşallah Rabb'imiz bu dualarımızı kabul eder. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelikte birçok etkinlik düzenlenmektedir. Bu tür faaliyetlerde bulunmak, o maddi durumu zayıf olan çocuklarımıza yardımda bulunmak büyük sevaptır. Bu yüzden okuyamayan çocuklarımızın elinden tutarak okumalarına yardımcı olmak gerekir. Yarın o çocuklar da bizim için ömür boyu dua ederler. Allah razı olsun elimden tuttu, bugünlere gelmemde okumama vesile oldu derler." dedi.

Önemli olan, iyiliklere hayırlara vesile olabilmek olduğunu ifade eden Müftü Korkmaz, açıklamasında şunları ifade etti: "Önceki yıllarda Gaziantep’te bulunduğum dönemde, orada maddi durumu zayıf olan ailelerimizle görüşerek, çocuklarımızın okumalarına yardımcı olduk. Hatta buraya getirdiğimiz 6 -7 çocuğumuz imam hatip ve diğer okulları dışarıdan okuyorlar. Bu çocuklarımızın hep birlikte okumasına yardımcı olacağız. Yani hayırsever vatandaşımızın dediği gibi, hepimize bu hususta görevler düşmektedir. Ülkemizin birliği, beraberliği açısından bu tür faaliyetlerle gelecek günler daha güzel olacak."