Karasu Limanı İnşaatı İhalesini Kazanan Firma Yetkilileri, Satso'yu Ziyaret Etti

Karasu Limanı inşaatı ihalesini kazanan firma yetkilileri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Geçen yıl ''yap-işlet-devret'' modeliyle inşa edilen Karasu Limanı ihalesini kazanan İÇTAŞ Firması yetkilileri SATSO Yönetim Kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Limanın potansiyeline ve kapasitesine uygun, ihtiyacı karşılayacak yatırımdan yana olduklarını ifade eden yetkililer, ulusal ve uluslararası deniz ticareti ve ihracatın merkezi olacağı göz önüne alınarak, limanın kalıcı ve tüm sektörlere yönelik oluşturulmasının uzun vadede Sakarya ve Karasu için önemli olduğunu vurguladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise Sakarya ve çevre illerin ihracat potansiyelini oldukça yukarılara çıkaracağını düşündükleri limanın büyük bir lojistik üs olmasının gelecek açısından oldukça yararlı olacağına inandıklarını bildirdi.

''Hedefimiz, Karadeniz'den dünyaya açılan bir Sakarya'yı inşa etmek'' diyen Kösemusul, ''Bu doğrultudaki vizyon çalışmalarımızda yeni karayolları, demiryolları, Karasu Limanı, lojistik bölge konumu gibi unsurlarla Sakarya'nın orta vadede farklı konuma geleceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı .
Kaynak: AA