Darbelerden en çok zararı gören bir partiyiz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 şubat süreci için sarf ettiği "İntikam duygusuyla adalet aranmaz" sözünü çelişkili bulan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın eleştirilerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Beni eleştirenler 'Biz intikamla adaleti yakalarız' diyorlarsa ben buna karşıyım. Beni eleştirmek için cümlelerimin tamamını okumaları lazım. Biz darbeye öteden beri karşı çıkan bir siyasi partiyiz. Darbelerden en çok zararı gören bir partiyiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile Sheraton Otel'de yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, darbelerden en çok zararı gören partilerden biri olduklarına dikkat çekerek, "AK Parti mi kapatıldı darbelerde; hayır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yetkilileri mi tutuklandı; hayır. Onlar mı hapse atıldı; hayır. 12 Eylül 1980 askeri darbesi, Recep Tayyip Erdoğan'ı kuvözde yetiştiren bir süreçtir. Bunu herkes biliyor. Ucuz kahramanlık yapmaya gerekyok. Bedelini ödeyen bir siyasi partiyi nasıl eleştirebilirler" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA