Veliköy'ün Caddeleri Yenileniyor

Veliköy’deki cadde ve sokaklarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Veliköy'ün Caddeleri Yenileniyor
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, çalışmalara hız verdiklerini söyleyerek ‘’Çorlu- Çerkezköy bölünmüş yoluna paralel uzanan Çayır Yolu Caddesi’ndeki çalışmalar üst geçim yapım çalışmaların sona ermesi ile tamamlanacak. Park Bahçe Birimi tarafından yürütülen ağaçlandırma ve çiçek ekimini bu caddemizde tamamlandı. Kısa bir süre sonra Veliköy’ün dış yüzü olarak gördüğümüz bu caddemiz Veliköy’ün cazibesini artırarak, tüm güzelliğini sergilemeye başlayacaktır.’’ diye konuştu.

Çayır Yolu Caddesi’ne bağlantı sağlayan Kokulu Caddesi üzerinde de genişleme ve düzenleme çalışmalarının yürütüldüğü bilgisini veren Başkan Belindir, ‘’cadde üzerindeki halı saha ve sosyal tesislerimizin ön alan düzenlemelerini de Kokulu Caddesi’ndeki çalışmalarla birlikte yürütüyoruz. Yine plan üzerinde bulunan, fakat toprak olan Kokulu Caddesi ile Özgürlük Caddesi’ni birbirine bağlayan Özgürlük 1 ve Özgürlük 2 Sokaklarını parke taş serme usulü ile tamamlamış durumdayız.’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Belindir bu çalışmalara ek olarak Sanayi Caddesi’nde de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktararak, şunları kaydetti: ‘’Sanayi Bulvarına geçişi sağlayan önemli bağlantı yollarımızdan birisi olan Sanayi Caddesi’ne yeni ve modern bir görünüm kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Tamamının baştan yapılacağı bu caddemizde, yolumuz 8 metre genişlikte çift yönlü trafik akışının sağlanacağı biçimde 600 metre uzunluğa sahip ve tamamı parke taşı serme usulü ile yapılacak. Yol kenarında 2 metrelik kaldırım bulunacak. Kaldırımlarda yol boyunca aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Engelli vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştıracak şekilde, yeni inşa edeceğimiz kaldırımlarda yayalar için dinlenme amaçlı banklar da yer alacak.’’ Çalışmaların bitmesinin ardından Veliköy’ün modern bir kent havasına bürüneceği inancında olduğunu ifade eden Belindir, ‘’Zaten çalışmalarımızdaki en büyük gaye gelecekte alt ve üst yapısı tam modern bir kent oluşturma çabasıdır.” dedi.

Kaynak: İHA