Kentsel Dönüşümde 6 Bakanlık İle Anlaşma Sağlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde 6 bakanlık ile anlaşmaların olduğunu belirterek, dönüşümün devam edeceğini söyledi.

Kentsel Dönüşümde 6 Bakanlık İle Anlaşma Sağlandı
Kentsel dönüşüm projesi için uzun süredir uğraştıklarını bildiren Başkan Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile bazı anlaşmalara vardıklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan lojmanların kaldırılacağını açıklayan Başkan Özhaseki, “Lojmanlar kaldırıldıktan Sonra arazi yeşil alana dönüştürülecek ve belediyenin meydanı şeklinde olacak. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nın arazisi ile ilgili çalışmalar var. Talas ve Hisarcık yolu üzerinde 15 metre geriye çekilecek ve burada yol genişletme çalışmaları yapılacak. Anatamir fabrikası yolunda rahatlama sağlandı. Askerlik şubeleri ile ilgili de Son rötuşlar devam ediyor. Askerlik şubeleri kaldırılacak ve Üniversite’nin karşısında bir yer yapılacak” diyerek yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adalet Bakanlığı ile ilgili olan anlaşmalar çerçevesinde İstinaf Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Özhaseki, “Veterinerlik Fakültesi’nin mevcut binası ile ilgili görüştük. Mevcut binanın yıkılmasını ve yeni bir bina yapılmasını istediler. Onlar projesini hazırlayacak ve biz de yeni binayı yapacağız. Bunun karşısında ise bazı arsalar isteyeceğiz. Şehir için değerlendireceğimiz arsalar karşılığında binayı yapacağız” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili yapılan anlaşmalar çerçevesinde Talas ilçesinde bulunan misafirhanenin spor merkezi haline dönüştürüleceğini bildiren Başkan Özhaseki, Erciyes Master Planı çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devralınacak olan merkezlerde şampiyonlar yetiştireceklerini bildirdi.

Kültür Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde ise tarihi Kayseri Kalesi içinde kültür projesini gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Özhaseki, “Kale içinde müzelerde bulunan eserler sergilenecek. Ayrıca Kiçikapu’ da bulunan tarihi kilise de kültür merkezine çevrilecek. Burada her dini inanca saygılı bir şekilde hareket edilecek ve kültür sanat merkezi haline dönüşecek” dedi.

Bugüne kadar 2 Cumhurbaşkanı çıkartan Tarihi Kayseri Lisesi’nin mevcut binasının müzeye dönüştürüleceğini açıklayan Başkan Özhaseki, Kayseri Lisesi’nin kaldırılmayacağını, mevcut okul bahçesi içinde yeni bina ve spor salonu yapılacağını söyledi.

Mevcut binanın Cumhurbaşkanlığı ve Milli Mücadele Müzesi haline dönüştürüleceğini, projenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulduğunu açıklayan Başkan Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda destek vereceğini bildirdi. Cumhurbaşkanına verilen hediyeler, ödüller ve eşyaları göndereceğini taahhüt etti. Ayrıca Milli Mücadele yıllarında mezun olamayan gençleri anlatan bir müze olacak burası. Üstüne basa basa söylüyorum. Kayseri Lisesi kaldırılmayacak. Okulun mevcut arsasına yeni okul binası ve spor salonu yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile başka bir anlaşma daha yapıldı. Şehrin ortasında kalan bazı okullar kampüs lise haline dönüştürülecek. Bu konuda çalışmalara başlanıldı” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili olarak da Talas ilçesini Malatya yoluna bağlayacak çalışmanın anlaşması yapıldığını anlatan Başkan Özhaseki, viyadüğü karayolları ’nın yapacağını, bağlantı yollarını ise Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını açıkladı.

Başkan Özhaseki, yapılacak olan çalışmaların yaklaşık 150 milyon TL’ye mal olacağını bildirdi .
Kaynak: İHA