Bu Dava Kısıtlı Tutulmalı, İntikam Davasına Dönüştürülmemeli

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, Türkiye'nin yakın tarihinin en önemli olaylarından 28 Şubat süreciyle ilgili son operasyonları Kanal D Ana Haber Bülteni'nde değerlendirdi.

Bu Dava Kısıtlı Tutulmalı, İntikam Davasına Dönüştürülmemeli
28 Şubat davasının açılmasının atılması gereken bir adım olduğunu söyleyen Birand 'Eğer 12 Eylül, Balyoz Ergenekon gibi davalar başlatıldıysa 28 Şubat ister istemez açılmalıydı. Kaçınılmazdı. ' dedi.

İNTİKAM DAVASINA DÖNÜŞMESİN
Eski hataların tekrarlanmaması gerektiğini kaydeden Birand, 12 Eylül dönemindeki eski Dev-Sol,MHP, Barış Derneği davalarını hatırlatarak 'Bu davalar onlarca yıl süründü gitti. Ve eridi gitti. Şimdi 12 Eylül ve 28 Şubat davası var. Bunlar bir intikam davasına dönüştürülmemeli. 'dedi.

DAVA KISITLI TUTULMALI
'Davanın boyutları sınırları tutulmalı. ' diyen Birand sözlerini şöyle sürdürdü:
'Bu darbeleri sadece askerler yapmadı ki. Politikacılar, iş çevreleri, gazeteciler de var. Onlarda yargılanmalı...' deyip bu tuzağa düşmeyelim. Bir davayı böyle genişlettiğimiz zaman işin içinden çıkamaz hale geliriz. Yıllarca sürer. Sonuçta bu davalar semboliktir. Bundan böyle darbe yapmayı düşünenler aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, yargıda hesap vereceklerinin mesajını almalılar. Onun için bırakın sınırlarının içinde kalsın. '

BEYAZ GAZETE