Şehit Polisin İsmi Sosyal Tesiste Yaşatılacak

Osmaniye’de geçtiğimiz yıl öğrenci yurdu önünde pusuya düşürülerek şehit olan polis Mehmet Ali Ünal’ı 10 yıl boyunca görev yaptığı Erzin’deki mesai arkadaşları Polis Haftası'nda unutmadı.Şehit polisin ismi, Emniyet'te açılan sosyal tesise verildi.

Şehit Polisin İsmi Sosyal Tesiste Yaşatılacak
Geçtiğimiz yıl ekim ayında Osmaniye’de Fakıuşağı Mahallesi'nde bulunan öğrenci yurdu önünde meydana gelen trafik kazasını incelemek üzere geldikleri olay yerinde zabıt tuttukları sırada PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Ali Ünal (47), 10 Nisan polis haftasında Erzin’de unutulmadı. Erzin’de 10 yıl boyunca görev yapan ve görev arkadaşları tarafından çok sevilen şehit polis Ünal’ın adı Erzin Emniyet Müdürlüğü binasında kurulan sosyal tesise verildi.

Bodrum katında kurulan sosyal tesiste bir atış poligonu, sauna, dinlenme salonu ile kütüphane yer alıyor. Emniyette görev yapan polislerin sosyal faaliyetlere de zaman ayırmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan soysal tesisin açılışını yapan şehit polis Ünal’ın eşi Ayşe Ünal ve kızı Betül, tören sırasında duygulu anlar yaşadı. Zaman zaman göz yaşlarını tutamayan şehit Ünal’ın kızı Betül Ünal, şehit kızı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Eşi Mehmet Ali Ünal’ın 24 yıldır hizmet ettiğini söyleyen Ayşe Ünal, "Biz Erzin’de 10 yılımızı geçirdik. Çocuklarım burada büyüdü. Eşimle Erzin’den kopamadık. Osmaniye’ye tayini çıkmıştı. 2011 Ekiminde eşim görev başında hain kurşunların esiri oldu. Şehit eşi olmaktan gurur duyuyorum. Ondan geriye iki tane kızım emanet kaldı. Onlara sahip çıkmak boynumun borcu. Erzin’deki görev arkadaşlarıda onu unutmuyorlar. Sosyal tesise ismini vermeleri bizi gerçekten duygulandırdı. Eşimin adı bu şekilde yaşatılmış olacak." dedi.

Törene katılan Erzin Kaymakamı İskender Yönden de "Şehit polisimiz için oluşturulan bu tesiste emniyet mensuplarımız sosyal etkinliklere vakit harcayabilecekler. Biz şehidimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Bu tesisi kazandıran, oluşturan herkese şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.