Şehit Jandarma Üsteğmen Şarlak'ın Berat ve Onur Belgesi Ailesine Teslim Edildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın şehitlik beratı ve onur belgesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ailesine teslim edildi.

Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Jandarma Genel Komutanı Jandarma Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun gönderdiği berat ve onur belgesini şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın ailesine verdi.

Tuğgeneral Korkmaz, Gülderen ve Uğur Şarlak'a ayrıca şehit üsteğmenin Orgeneral Bekir Kalyoncu imzalı ve ''Vatan sana minnettardır' yazılı fotoğrafını da takdim etti.

Tuğgeneral Korkmaz, cenaze töreninde Manavgat halkının şehidine sahip çıkmasından gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''20 bin insan, balkonlardaki, çatılardakilerini saymıyoruz, sokaklardaydı. Şehide sahip çıkmak budur işte. Eminim ki bizi izleyen bize düşman olanlara en güzel cevap, şehidimizin cenazesinde, halkımızın gösterdiği birliğimiz beraberliğimizdir. Ne mutlu sizlere şehit anne ve babasısınız. Bir askerin gönülden isteyeceği tek ölüm şehitliktir. Sizlerin oğlu Türk milletinin evladı, Ozan'ımız bu mertebeye ulaştı. Ne desek sizin içinizde yanan ateşi söndüremeyiz. Ama oğlunuzun Peygamberimizin yanında cennette olduğunu unutmayın.''

Şehidin annesi Gülderen Şarlak da tüm Türk halkı gibi şehit oğullarıyla gurur duyduklarını dile getirdi. Manavgat halkına şehidine gösterdiği duyarlılık için teşekkür eden Gülderen Şarlak, şehit oğullarını yasla değil, düğünle Son yolculuğuna uğurladıklarını kaydetti.

Şarlak, ''Manavgat halkı bize en güzel düğünü yaptı. Şu andan itibaren oğlumuza, şehidimize layık olmaya çalışacağız'' dedi

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da Evrenseki Belediyesi'nin bir yıl içinde inşaatı yapılarak açılacak Evrenseki Sağlık Meslek Lisesi'ne şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın isminin verileceğini bildirdi.

Bulgurlu, şehit üsteğmenin değerli eşyalarının da okulda bir bölümde sergileneceğini kaydetti.

Kaynak: AA