KKTC’li Öğretmenlerden Edirne’ye Ziyaret

KKTC Teknik Öğretmenler Derneği üyesi öğretmenler, meslek liselerindeki eğitim-öğretimi ve atölyeleri yerinde görmek üzere Edirne’ye geldi.

KKTC’li Öğretmenlerden Edirne’ye Ziyaret
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuğu olarak kente gelen KKTC’li heyet, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile görüştü. Ziyarette konuşan Özcan, “Mesleki eğitimin iki amacı var; bunlardan ilki öğrencilere başaralı bir meslek yolu açmak, diğer yandan da ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek. Bunu yaparken konjoktürel davranmak gerekiyor. Dünyadaki teknolojik değişiklikler mesleki eğitimin önemini artırıyor. Bu noktada bizim özellikle Türkiye açısından değerlendirdiğimiz zaman daha kaliteli bir mesleki eğitim sistemi oluşturmamız gerekiyor. AB standartlarına baktığımız zaman Türkiye’de mesleki eğitim AB’ye göre ters orantılı. Avrupa’da mesleki eğitim yüzde 65-70 düzeyinde, bizde tam tersi. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir yapılanması var. Mesleki eğitimde yeniliklere açık olmak gerekiyor. Bu nedenle mesleki eğitimi önemsiyoruz. KKTC Teknik Öğretmenler Derneği de her sene belli yerlere geliyorlar. Buradaki uygulamalar nedir, farklı uygulamalar var mı bunu araştırıyorlar. Bu sene de Edirne’ye geldiler. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü olarak buraya gelmelerinden dolayı oldukça mutluyuz. Buraya yeni gelmelerine rağmen sanki yıllardır tanışıyoruz gibi sıcak bir hava var. Tüm mesleki okullarımızda uygulamaları ve atölyeleri görecekler. Ayrıca Edirne’mizi gezme imkanı bulacaklar. Önümüzdeki günlerde bizim buradaki okullarımız da KKTC’yi ziyaret edip, karşılıklı paylaşımlarda bulunacaklar” dedi.

KKTC Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Ahmet Arslan ise, KKTC’deki meslek liselerinde görevli öğretmenlerin anavatan Türkiye’deki meslek okullarını ve uygulamaları görmeleri amacıyla gezi düzenlediklerini belirterek, “Bizler 2008 yılında kurulmuş KKTC Teknik Öğretmenler Derneği’ndeniz. KKTC’de 12 tane meslek okulu var. Bu 12 okulda kendi alanında eğitim veren öğretmenler olarak bu derneği kurduk. Öğretmenlerimizin gelişmesi açısından da bazı çalışmalar yapmaya karar verdik ve bu gezileri yapmaya başladık. Yanı başımızda idolümüz, anavatanımız Türkiye var. Bunun üzerine çalışma gezileri düzenlemeye başladık ve daha önce Kocaeli ve Kayseri’ye gittik, bu sene de Edirne’deyiz. Buradaki mesleki eğitimin nasıl olduğunu, tarih ve kültür şehri Edirne’yi de görmek istedik. Bu gezilerimizin KKTC’deki öğretmenlerimizin ufkunu açacağına inanıyoruz. Bu gezilerimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Türkiye bu gezilerimize çok sıcak bakıyor. Her gittiğimiz yerde sıcak bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Bizi kabul eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda KKTC Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Ahmet Arslan ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan birbirlerine karşılıklı olarak plaket verdi ve toplu fotoğraf çektirildi .
Kaynak: İHA