Endüstriyel Dokuma Kursunu Bitirenler Merinos'ta İşe Başladı

Merinos Halı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ve İşkur ortaklığında yürütülen ''Endüstriyel Dokumacı Yetiştirme'' projesi kapsamında kursu tamamlayan 27 kişi Merinos Halı'da işe başladı.

Merinos Halı'dan yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında belge alan 27 kursiyer Merinos Halı'da işe başladı.

Okul ve sanayi işbirliğini geliştirmek, sektöre kalifiye ve bilinçli eleman kazandırmak amacıyla hazırlanan ve 4 ay süren projede kursiyerler Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nda teorik ve Merinos Halı'da pratik eğitim aldılar.

Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, şirketlerinin Gaziantep ve Türkiye halı sektörüne yaptığı katkılara dikkati çekti.

Sektöre kalifiye eleman kazandırmada önemli bir projeyi örnek bir çalışmayla tamamladıklarını belirten Erdemoğlu, şunları kaydetti:

''Bu proje 1,5 ay teorik 2,5 ayda Merinos tesislerinde pratik olmak üzere toplam 4 aylık bir mesleki eğitimi kapsamaktadır. 27 arkadaşımız eğitimi başarıyla tamamladı ve sertifikalarını alarak Merinos Halı'da işe başladı.

Sektöründe dünya lideri olan Merinos, sadece Türkiye'de değil dünyanın diğer ülkelerinde de başarılı çalışmalarına devam etmektedir. Rusya'daki fabrikamız tam entegre olarak üretimine büyüyerek devam etmektedir. Çin'deki yatırım ve üretim çalışmalarımız hız kazandı. Merinos Halı olarak her alanda olduğu gibi mesleki eğitim konusunda da sektörümüzde öncü olmaya devam edeceğiz.''

Naci Topcuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Civan da üniversite-sanayi işbirliğine özel bir örnek olan bu projeyi başarıyla tamamladıklarını ifade ederek, ''Okulumuz Türkiye'ye örnek bir konumda olup Organize sanayi bölgesinde kurulmuş tek okuldur. Yaptığımız çeşitli projelerle sanayimize elemanlar yetiştirmekteyiz. Proje kapsamında belge alan tüm kursiyerler hemen işe başlamakta ve kalifiye eleman sıkıntısı çeken sektörlere katkı sağlamaktayız. Projeye katkılarından olayı Merinos Halı yöneticilerine teşekkür ederim'' dedi.

Törene, İşkur İl Müdürü Siraç Ekin de katıldı.

Kaynak: AA