Side Antik Kent'i Gelincik Bürüdü

Dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de gelincik çiçeklerinin açmasıyla ilkbahar yüzünü gösterdi.

Side Antik Kent'i Gelincik Bürüdü
Side Antik Kent'te gelincik çiçeklerinin açması ile tarihi ören yeri kırmızıya büründü. Paskalya Bayramı tatili için turizm beldesine gelen Orta ve Kuzey Avrupalı turistler, tarihi ören yerinde gelinciklerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nı ziyaret ediyor.

Ailecek 11 günlük Paskalya Bayramı tatili için Belçika Brüksel'den Side'ye tatile geldiklerini belirten diş hekimi Tony Hentschke, tarihi şehir içinde gelincik çiçeklerini görünce oğlu ve kızı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiğini söyledi.

Hentschke, "Gelincik çiçekleri ile Side Antik Kent'te bulunan eserler çok güzel görünüm oluşturuyor. Side fantastik bir tarihi şehir. Tıpkı Çek Cumhuriyeti Prag ve İtalya Pompei gibi. Çok güzel bir tarihi şehir." dedi.

Ziraat mühendisi ve bitki uzmanı Zeynep Olcabay da Side Antik Kent'in kendine özgü çok zengin bitki türü çeşitliliği olduğunu söyledi.

Baharın müjdecisi gelincik çiçeklerinin açması ile tarihi ören yerinin kırmızıya büründüğünü belirten Olcabay, gelincik çiçeğinin kırmızı renkte çiçekler açan, beyaz sütlü ve otsu bir bitki olduğunu kaydetti.

Olcabay, ayrıca, gelincik çiçeğinin ilaç sanayiinde müsilaj, şeker, şurup, alkaloitler ve zamk olarak kullanıldığını kaydetti .