Cumhurbaşkanı Gül, 4+4+4 Kesintili Eğitim Sistemini Onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, 6287 sayılı 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'; 6289 sayılı 'Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'; 6290 sayılı 'Adli Sicil Kanunu ile Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'; 6291 sayılı 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği bildirildi.

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa, Son derece gergin geçen komisyon ve Genel Kurul görüşmelerinin ardından yasalaşmış, 31 Mart'ta Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulmuştu. Gül, Anayasa gereği 15 gün içerisinde inceleyerek cevap vermesi gereken yasayı 10 günün Sonunda onayladı .