Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’nde ‘Yasama’ Semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Genel Sekreterliği organizasyonu ile “Yasama Semineri” verildi.

Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’nde ‘Yasama’ Semineri
Yasama Uzmanları Derneği’nin destek verdiği organizasyon iki gün boyunca ve üç oturumda tamamlandı. Yasama Semineri, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları ve YUDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Yasama Uzmanı Mahmut Bülbül’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Seminer kapsamında; Yasama Uzmanı Mustafa Doğanay tarafından, “TBMM ile ilgili temel kavramlar ve kurumların tanıtımı”, “Komisyonlarda ve TBMM Genel Kurulu’nda Kanun Yapım Süreci”, Yasama Uzmanı Mahmut Bülbül tarafından, “Parlamenter Denetim Yolları ve Yasama”, Uzman Yardımcısı Ahmet Yüksel tarafından, “Kanun Yapım Tekniği”, “TBMM Web sayfasının tanıtımı” ve “TBMM’de kariyer meslekler ve staj imkanları” konularında sunumlar yapıldı. Ayrıca seminer kapsamında, Yasama Uzmanı Mahmut Bülbül’ün yönetiminde, “Temsili komisyon ve genel kurul çalışması” öğrencilerin aktif katılımıyla yapıldı.

Yasama semineri Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik’in kapanış konuşmasıyla sona erdi. Prof. Dr. Mustafa Tiftik konuşmasında, yasama çalışmalarının çok bilinen konular olmadığını ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bu çalışmaları yakından takip etmesi gerektiğini söyledi.

Yasama seminerinin kendisi ve öğrenciler için bir ilk olduğunu belirten Tiftik, seminer kapsamında kariyer meslekler hakkında bilgiler verilmesinin öğrencileri motive ettiğini vurgulayarak seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve TBMM Başkanlığına teşekkür etti.

Program kapsamında, Yasama Uzmanları ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı da makamında ziyaret ettiler .
Kaynak: İHA