AA Sivas Bölge Müdürlüğü Personeline Görüntü Eğitimi

Anadolu Ajansı Sivas Bölge Müdürlüğü personeline haber kameramanlığı ve görüntü eğitimi verildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitimde AA Sivas Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Sivas, Malatya, Elazığ, Tokat, Tunceli ve Erzincan illerinde çalışan personele haber kameramanlığı, görüntü çekimi, kameranın özellikleri ve kullanımı anlatıldı.

Eğitim programında AA Görüntülü Haberler Müdür Yardımcısı Ali Fuat Duatepe haber kameramanlığı ve görüntü çekimi, Başarı Yayıncılık Sistemleri Anonim Şirketi Satış Elemanı Adem Senel ise kameraların özellikleri hakkında eğitim verdi.

Görüntü eğitiminin ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AA personeliyle Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından Ürgüp, Duatepe, Senel, AA Sivas Bölge İsa Sansar ve AA çalışanlarına kaplıcada belediyeye ait tesisleri gezdirdi.

Ürgüp, yaptığı açıklamada Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, ''Sivas Belediyesi Sıcak Çermik Kaplıcalarında sizleri misafir etmek bizlere nasip oldu. İstedik ki dışarıdan gelen Anadolu Ajansı çalışanları şehrin güzelliklerini görsünler, Sivas'ın tanıtımına da katkı sağlasınlar'' diye konuştu.

Kaplıca gezisinin ardından AA çalışanları, Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi binası, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Şifahiye Medresesi, tarihi Kale Camisi ve kent meydanını da gezdi .
Kaynak: AA