YGS Öğrencilerine Esenler Belediyesi'nden Çorba İkramı

Esenler'de, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrencilere ve okul önünde bekleyen velilerine çay ve çorba dağıtıldı.

YGS Öğrencilerine Esenler Belediyesi'nden Çorba İkramı
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 10 okulda çay ve çorba ikramlarının olduğunu söyledi.

YGS' ye girecek olan öğrenciler ve velileri, sabah saatlerinden itibaren okullara akın etti. Esenler Belediyesi, öğrenci ve velilerine 10 okulda çay ve çorba ikramı yaptı. Esenler'deki Atışalanı Lisesi'ne gelen Başkan Göksu da ailelerin heyecanına ortak olarak, çay ve çorbaları kendi elleriyle ikram etti.

Başkan Göksu, 10 okulda aynı uygulamayı yaptıklarını ifade ederek, "Çocuklar içeride terlerken, velilerde dışarıda terliyorlar. Sabahın erken saatlerinde buraya geldiler. Biz de onlara çay, çorba ikramedelim dedik. Böylece çocuklar içeride heyecanlanırken, kendi heyecanlarını yatıştırmış olsunlar" dedi.

Geçen sene kızının üniversite sınavına girdiğinde böyle bir uygulamanın aklına geldiğini ifade eden Göksu, "Çünkü veliler burada bomboş dolaşıyorlar. Birçoğu yer arıyor kahvaltı yapmak istiyor. Böylece bizde bu çay çorba ikramı ile beraber velilerimizin dışarıdaki heyecanına katkı sunmak istedik" diye konuştu.

Kızı sınavda olan veli Nezif Kalabaş da, "Bütün öğrencilere Allah zihin açıklığı versin. Bir yıldır bunun uğraşı ve stresi içerisindeyiz. İnşallah istedikleri olur, şuanda çok heyecanlıyız" dedi

Esenler Belediyesi'nin çay ve çorba ikramından memnun olduğunu ifade eden bir veli, "Sabah buraya geldik. Karşımızda böyle bir uygulama görünce stres içindeydik. Çok güzel bir uygulama Sayın Belediye başkanı Tevfik Göksu'ya teşekkür ederiz. Stresimizi alması açısından çok iyi bir uygulama kendisine bütün veliler aileler adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

Öte yandan, öğrencilerin sınava girmesinin ardından, ailelerin dışarıda heyecan içerisinde bekledikleri ve çocuklarına dua ettikleri görüldü.