La Scala'da Işıklarını Küresel İsınmaya Karşı Söndürdü

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) tüm dünyada küresel ısınmaya karşı duyarlılığı arttırmak için yaptığı bir saatlik ışıkları kapatma eylemine İtalya'da pek çok sembol yapı da katıldı.

Milano'da La Scala Tiyatrosu, Sforsesco Kalesi, Lombardiya Bölge Yönetim binası ve Belediye Sarayı eyleme katılan başlıca yapılar olurken La Scala'nın baş baleti Roberto Bolle, Roma'da Sant'Angelo Kalesi'nde yapılan ışık kapatma eylemine WWF Uluslararası Genel Direktörü Jim Leape ve WWF İtalya Onursal Başkanı Fulco Pratesi ile birlikte katıldı.

Milano'nun sembolü sayılan Duomo Katedrali gerçekleşen bir ayin nedeni ile eyleme katılamazken Vatikan, San Pietro'nun kubbe ışıklarını kapattı. Floransa'nın Duomo Katedrali ve Ponte Vecchio Köprüsü, Venedik San Marco Meydanı, Pisa Kulesi gibi önemli yapılar da eyleme katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale ise saat 20 ila 20:15 arası ışıklarını kapatarak küresel ısınmaya karşı eyleme destek oldu

Bunun yanısıra Roma, dünyanın ilk eko-gösterisine sahne oldu. 128 bisiklet, Tetes del Bois gösterisini bisikletleriyle ışıklandırdılar

İHA kameralarına konuşan WWF Lombardiya Bölge Başkanı Paola Brambilla, İtalya'da 350 belediyenin küresel ısınmaya karşı eyleme katıldığını belirterek sadece Lombardiya bölgesinde 120 bin kişinin WWF üyesi üyesi olduğunu hatırlattı. Brambilla, "Geçen sene Duomo Katedrali'nin de ışıklarını kapatmayı başarmıştık. Bu sene Duomo, bir ayin nedeniyle eyleme katılamadı ancak San Pietro kubbesi ışıklarını söndürdü ve La Scala, Milano'nun bir sembolü olarak hem eyleme katıldı, hem de baş baleti Roma'da CastelSant'Angelo'daki eyleme göndererek katkıda bulundu" şeklinde konuştu.

WWF gönüllü çalışanı ve gazeteci Alessia Sacchetti, eyleme 3 senedir katıldığını belirterek "Ne kadar çok önemli yapı eyleme katılırsa, konu o kadar dikkat çekiyor. Her sene WWF bünyesine katılan gençlerin sayısı artıyor. Bu da sevindirici" derken Roland Miller "Dünya'nın bu hale gelmesi bizim suçumuz, herkesin bunun üstüne düşünmesi lazım. Geri dönüşüm, enerji ve su tasarrufuna dikkat ederek dünyanın korunmasına yardımcı olabiliriz" şeklinde konuştu.