Engelli Öğrenci ve Ailelerinin Duygulu Ygs Sınavı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), engelli öğrenciler ve aileleri için duygulu başladı.

Engelli Öğrenci ve Ailelerinin Duygulu Ygs Sınavı
Bursa Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde sınava giren engelliler, heyecanlı anlar yaşadı.Burasa'da yollarda, özellikle üniversite girişlerinde sınav yoğunluğu meydana geldi. Polis ekipleri olası aksaklıklara mahal vermemek için hassasiyetle çalıştı. Öğrenciler ve aileleri, sabahın erken saatlerden itibaren sınav merkezlerine gitmek için yollara düştü. Polis ekipleri, öğrencilerin sınava rahat bir ortamda girmesi için trafik başta olmak üzere her türlü önlemi aldı. İnşaatlardaki çalışmaları durduran polis ekipleri, yoğun ses çıkaran bazı makinelerin stop edilmesini sağladı.

“ENGELLİLER İÇİN DUYGULU SINAV”

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gitmek için aileleri ile yola çıkan engelli öğrenciler, gözyaşları ile sınav salonuna uğurlandı. Bahçede kalan yakınları dua etti. Bursa Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde sınava giren engelli öğrenciler, duygulu anlar yaşadı.Engelli Eyüp Ramazan Deliktaş’ın annesi, “Çocuklarımız rahatsız, ondan dolayı ben de üzüldüm. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Çocuğumu sınava gönderdim, ben de burada Kur'an okuyup manevi destek olmaya çalışıyorum. Çocuğum kendi çapında hazırlandı sınava. Allah hayırlısını versin. Rahatsız olan çocukların annesi de benim gibi rahatsız oluyor. İster istemez yıkıntı içindeyiz." dedi.

Sınava girecek engelli Elif Bülbül ise “Sınava pek hazırlanamadım ama yinede sosyoloji veya tarih bölümünü düşünüyorum. Çok heyecanlıyım. Allahımız bize yardım etsin.” diye konuştu.