Dalyan Dalko’da Muhammet Aktaş Güven Tazeledi

Köyceğiz’e bağlı Çandır köyünde faaliyet gösteren 597 ortaklı Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’nin (DALKO) olağan genel kongresinde mevcut Kooperatif Başkanı Muhammet Aktaş güven tazeledi.

Dalyan Dalko’da Muhammet Aktaş Güven Tazeledi
Dalyan Su Ürünleri Kooperatifinin Olağan Mali Genel Kurul Kongresi’ne; Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Konutanı J. Yzb. Cumali Tosun, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dalyan Jandarma Karakol komutanı J. Üstğm. Gürsel Keklik, Ortaca Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Kooperatif Ortakları ve davetliler yer aldı.

Yapıla Mali Genel Kurul Kongresi’nde verilen bir önerge ile Divan Başkanlığına Atilla Gültekin, Divan Başkan Yardımcılığına Ahmet Avcı ve Kâtiplikleri ise, İskender Öztürk ile Tacettin Duran getirildi.

Divan Başkanlığının oluşması ile birlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra 2011 Mali Yılı hesap bilançoları ile Denetim Kurulu tarafından okunan raporlar oylanarak ortaklar tarafından oy birliği ile kabil edilip, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Aktaş ve Yönetim Kurulu ortaklarından almış oldukları oylarla güven tazelemiş oldu.

Divan Başkanı Atilla Gültekin; gündem maddeleri olan 6 maddeyi okudu. Gündem maddelerinin içinde ise, 2011 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunması, 2011 yılı bilançosu ile gelir-gider farkı cetvelinin görüşülmesinden sonra da; 2012 yılı bükçesi’nde kooperatife 60 balık avlama işçisi ile 3 adet büro personeli çalıştırılarak bunların ücretlerinin üyesi oldukları sendika ile Yönetim Kurulu arasında varılacak anlaşma ile veya gerektiğinde Yönetim Kurulunca tespit edilmesi, tayin ve azilleri konusunda, Maliye Bakanlığı, Muğla Özel İdare Genel Sekreterliği ve diğer kuruluş ve kurumlarda, özel ve tüzel kişilerle anlaşma yapmak, Bankalardan hibe ve kredi almak, hibe ve kredi vermek veya almak, avans vermek, şubeler açmak ve kapamak gibi icap eden anlaşmalar yapmak hususunda yönetim Kurulu’na yetki verdi. 2004-2010 yılları arasında tahakkuk eden kar ve zararların mahsup edilerek bakiyesinin Ana sözleşmenin 26.cı maddesine göre dağıtımlarının yapılması, ortaklara isabet edecek kar payından ortaklara verilen avansların mahsup edilmesi için yetki verdi. Geçen dönemde Dalyan S.S. Su Ürünleri Kooperatifi’nin yapılan Genel Kurulu Kongresi’nde aday olan Hüseyin Metin ise okunan bilançolar üzerine söz alarak Başkan Muhammet Aktaş ve Yönetim Kurulu’nun daha önce dağıttığı kar payları ile ilgili konuşma yaparak suçlayıcı iddialarda bulundu.

Kongrenin kapanışında bir teşekkür konuşması yapan Dalyan Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Muhammet Aktaş, “Sayın misafirlerimiz, değerli ortaklarımız. Konuşmacı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Eleştiriler güzel şeylerdir. Yeter ki belden aşağı vurmasın. Hakikatleri konuşalım. Sizlerin inancı olduğu kadar, benimde sizlere İnancım sonsuzdur. Ben bu güne kadar sizlerin başınızı öne eğecek hiçbir hareket yapmadım. Bu yıl büyük bir felaket yaşadık. Allah can kaybı vermedi. Diğer yerlerde canlar ve mallar gitti. Bu yıl çok yağış oldu. Kanallarımız taştı, dalyanlarımız dağıldı. Kapıları pencerelere sökmek zorunda kaldık. Allaha şükürler olsun ki fazla zayiat vermeden atlattık. Yıl başına kadar yeterli balığa satamadık. Çikan troller bizim piyasamızı etkiliyordu. Biz balığımıza yılbaşından sonra satmaya başladık. Yılbaşına kadar 100 ton balık satmalıydık. 30 ton balık satabildik. Sezonumuz açıldı, satışlarımız devam ediyor. Bugüne kadar çığın üstüne çıkıpta kepçe sallayamadık. Kooperatif olarak, Hatay’a, Adana’ya, Mersin’e ve İsparta’ya balık satıyoruz. İşçimizin maaşını da ödüyor durumdayız. Konuşma yapan arkadaş seçim kaybetmesine rağmen illegal yollarla kooperatife elde etmeye çalışıyorlar. Yaptığınız suç duyurularının altında kalacaksınız” dedi.

Dalyan Kanalı’nda hizmet veren gezi ve DALKO’ya gazlı tekne takıp çevreci olduklarını ispat ettiklerini söyleyen Maringaz yetkilileri de gazlı tekneler hakkında kooperatif ve tekne sahiplerine bilgiler verdi .