Milletvekili Vural Kavuncu, KÜMAŞ'ı Ziyaret Etti

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Manyezit İşletlmeleri'ni (KÜMAŞ) ziyaret etti.

Milletvekili Vural Kavuncu, KÜMAŞ'ı Ziyaret Etti
Fabrika girişinde Genel Müdür Hüseyin Gürcan ve Yönetim Kurulu üyesi Bilal Cicavoğlu tarafından karşılanan Kavuncu, KÜMAŞ'ın her geçen gün gelişip büyümesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kavuncu'ya, Gürcan ve Cicavoğlu tarafından fabrikanın genel durumuyla alakalı bilgiler sunuldu.Kavuncu, KÜMAŞ'ın gerek Kütahya ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan dev bir kuruluş olduğunu belirterek, 'Bilindiği gibi KÜMAŞ; Tavşanlı'da atıl bir fabrikayı da bünyesine katarak 80 kişiye daha istimdam kapısı açmıştır. Fabrikanın TMSF'ye geçmesinden sonra da yüzde 40 oranında büyümüştür. Bu sevindirici bir gelişmedir ' dedi.

Genel Müdür Hüseyin Gürcan, KÜMAŞ'ta halen 900 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.Yönetim Kurulu üyesi Bilal Cicavoğlu da, KÜMAŞ'ın 2011 yılında ihracatını 61 milyon dolara çıkarttığı anlattı. Cicavoğlu, yıllık toplam 135 milyon dolar olan Kütahya'nın ihracatının yarısına yakınını, KÜMAŞ tek başına gerçekleştirdiğini dile getirdi.Milletvekili Vural Kavuncu'nun KÜMAŞ'ı ziyaretine, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yenipazar da eşlik etti.
Kaynak: İHA