İşkur, Şuhut’ta İstihdam Garantili Kurs Düzenliyor

İşkur, Şuhut’ta işsizlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla kurs düzenleyecek.Her kurs günü için 15 TL ödenecek kursiyerlerin sigortaları da yapılacak.

İşkur İl Müdürü'nün Afyonkarahisar 'ın Şuhut ilçesinde düzenlediği toplantının ardından yapılan açıklamada, kurslara katılmak isteyen vatandaşların müracaat ederek 'iş arayan kaydı' yaptırması ve hangi meslekte kursa katılmak istediklerini belirtmeleri istendi. Şuhut Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İşkur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Kaymakam Eyüp Çalışır, Belediye Başkanı Recep Bozkurt İl Genel Meclisi Üyeleri, belde belediye başkanları, daire amirleri ve iş adamları katıldı.

Toplantıda kursa katılacaklarda herhangi bir mesleki şart aranmamaktadır, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almayan 18 yaşından büyük kişilerin İşkur Müdürlüğü'ne kayıtlı olmak koşulu ile başvuruda bulunabilmektedir. Toplantıda oluşan görüşmelerde Kaymakamı Eyüp Çalışır, ilçede Hayvan kesim ve et ürünleri, inşaat ustası, ziraat alanında, un fabrikalarına usta gibi alanlarda iş adamlarımızın isteği olması halinde kurslar açılması planlandığını söyledi. Çalışır, “Bu program ile birlikte ilçede vatandaşlar sosyal güvece ve günlük 15 tl ücret ile evinin ihtiyacını karşılayacaktır. Bu kurslar sonunda kursiyerler belgeli usta ve kalifiye işçi olacaklardır.” dedi.


Belediye Başkanı Recep Bozkurt da İşkur 'un yapmış olduğu kursa katılan vatandaşların, kurs sonunda kalifiye eleman olacaklarını ifade etti.