Erken Evlilik Nedenleri Gedizli Öğrencilere TÜBİTAK Araştırma Projesi Oldu

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri, "Erken Evlilik Nedenlerinin Belirlenmesi: Gediz Örneklemi" isimli projeleri ile TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmasına katıldılar.

Erken Evlilik Nedenleri Gedizli Öğrencilere TÜBİTAK Araştırma Projesi Oldu
Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Kale, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 43. Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasına Sosyoloji dalında katıldıkları 'Erken Evlilik Nedenlerinin Belirlenmesi: Gediz Örneklemi ' isimli projenin ilgili jüri üyeleri tarafından incelenerek, ön elemeyi geçtiğini ve 19-23 Mart 2012 tarihleri arasında sergilenmek üzere Bölge Sergisine katılmaya hak kazandığını söyledi.

Erken Evlilik Nedenlerinin Belirlenmesi: Gediz Örneklemi isimli projenin okulun Fizik Öğretmeni Serdar Bardakçı rehberliğinde 9-B sınıfı öğrencileri Döne Keskin ve Betül Cengiz tarafından hazırladığını belirten Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Kale, TÜBİTAK'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, sergiye davet edilen projeleri hazırlayan öğrencilerin jüriler tarafından mülakata alınacaklarını, daha sonra 12 bölgede finalist olarak belirlenen projelerin Final Yarışması için Mayıs ayında Ankara'ya davet edilecekleri ifade etti.

Okul Müdürü Mehmet Kale, 'Sosyoloji dalında Erken Evlilik Nedenlerinin Belirlenmesi: Gediz Örneklemi projesiyle ilk üçe girerek Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz Döne Keskin, Betül Cengiz ve okulumuz Fizik Öğretmeni Serdar Bardakçı'yı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum ' dedi.
Kaynak: İHA