Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Bu Hafta ''Bugün Git Yarın Gel'' ve ''Kurnaz Avukat'' Oyunlarını Sahneleyecek

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu bu hafta, ''Bugün Git Yarın Gel'' ile ''Kurnaz Avukat'' oyunları sahneleyecek.

Valantin Kataev'in yazdığı, Göksel Kortay'ın çevirip uyarladığı, Orkun Gülşen'in yönettiği ''Bugün Git Yarın Gel'' adlı oyunda, dürüst ve namuslu bir memurun başından geçen trajikomik olaylar anlatılıyor. Oyunda, Serkan Ekşioğlu, Mümtaz Aydoğan Mengi, Sevi Demirçivi, Birce Birsel Çağlar, Ercan Kılıçarslan, Özden Gököz, N. Özgün Çoban, Gonca Coşkun, Dilek Mengi, Ozan Hafızoğlu ve Filiz Kılıç rol alıyor. Dekoru Güven Öktem, kostümü Funda Karasaç, ışık düzeni Suat Uçar'a ait oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 10 Martta saat 15.00 ve 20.00'de Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde izlenebilir.

DDT, pazar günü küçük seyircileri için ''Kurnaz Avukat''ı sahneleyecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da, Sophokles'in en önemli yapıtlarından, Celal Mordeniz'in yönettiği ''Antigone''yi sergileyecek. Oyun, Kürtçe olarak cuma ve cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda seyirciyle buluşacak.

-Gaziantep-
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta ''Titanik Orkestrası'' adlı oyunu sahneleyecek. Hristo Boyçev'in yazdığı, Zurab Sıkharulıdze'nin yönettiği oyunda, insanlar için önemli iki unsur olan umut ve hayal gücü konu ediliyor. Dekor ve giysi tasarımını M. Esra Selahışık, ışık tasarımını Suat Uçar'ın hazırladığı oyunda, Ali Çelik, Uğur Çınar, Ozan Hafızoğlu, Pelin Tozkoparan ve Fatih Yurdakul rol alıyor. ''Titanik Orkestrası'' adlı oyun, bugün Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Sahnesinde, 9-10 Martta da Gaziantep Onat Kutlar Sahnesinde izlenebilecek.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında şarkıcı Gülay, bugün kadınlara saat 14.00'te, Belediye Nikah ve Konferans Salonunda konser verecek. Sanatçı Cevdet Bağca da aynı yerde 11 Mart Pazar günü saat: 19.00'da sahne alacak. Şanlıurfa Belediyesi Tiyatro ekibi, Şair Nabi Kültür Merkezinde çocuklara yönelik ''Teneke Şövalyeler'' adlı oyunu 9 Mart Cumartesi günü saat: 13.00'te, yetişkinlere yönelik de ''Bekçi Murtaza'' adlı tiyatro oyununu aynı gün saat 19.00'da sahneleyecek.

-Mardin-
Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan, küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği ''Seyreyle Ara Güler Mardin'de'' sergisi devam ediyor. Usta fotoğrafçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı sergi ''Tanımak ve Anlamak'' ile ''Yüz Yüze'' başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle açık kalacak.
Kaynak: AA