Kur'an'a Saygı Platformu, Abd ve Nato Bayraklarını Ateşe Verdi

Afganistan'da bulunan NATO üssünde görevli bazı Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösteren bir grup, Taksim'de ABD ve NATO bayraklarını ateşe verdi.

Kur'an'a Saygı Platformu, Abd ve Nato Bayraklarını Ateşe Verdi
Kuran'a Saygı Platformu üyeleri, saat 20.30'da Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplanarak Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi. ABD ve NATO'yu protesto eden ve aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik bir grup ellerinde taşıdıkları çeşitli pankart ve dövizlerle ABD aleyhtarı sloganlar atarak kutsal kitap Kur'an-i Kerim'e yönelik gerçekleştirdikleri saldırıyı kınadı

Üzerinde Hicr Süresi 9. ayeti olan 'Hiç Şüphe Yok ki Kur'an-ı Biz İndirdik, Elbette Yine Onu Biz Koruyacağız ' yazılı afiş açan grup üyeleri, daha sonra yaktıkları meşaleler ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Grup, yürüyüş sırasında 'Kahrolsun ABD ', 'Kahrolsun NATO ' şeklinde sloganlar attı.

Grup üyelerinden Garip Ekinci, 'Amerikan'ın kitabımıza olan saldırısını kınıyoruz. Tüm dünya Müslümanları olarak bu saldırıları kınıyoruz ' diye konuşurken yine grup üyesi Kamile Şahin de, Müslümanların kitaplarına sahip çıkmasını ve yapılacak saldırılara karşı Amerika'ya karşı tepkilerini dile getirmelerini istedi. Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Mehmet Özcan, 'Haçlı Amerikan emperyalizminin İslam dünyasına azgınca saldırı ve komploları durmaksızın devam ediyor. Ellerinden yüz binlerce Müslüman kanı damlayan büyük şeytan Amerika, İslam ümmetinin en yüce değeri olan Kur'an-ı Kerim'i ateşe verme küstahlığını gösterdi. ABD önderliğindeki NATO güçleri Afganistan'da kadın, yaşlı ve çocuk ayırt etmeksizin masum ve savunmasız Müslüman kardeşlerimizi vahşice katlederken sözüm ona terörle mücadele adı altındaaynı saldırıları Pakistan, Somali ve Yemen'de sürdürerek terörizmi ortaya koymuştur ' dedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, beraberlerinde getirdikleri ABD ve NATO bayraklarını sloganlar eşliğinde ateşe verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemin ardından grup, olaysız şekilde dağıldı

Kaynak: İHA