Simav’da 289 Kişi Evde Bakım Ücretinden Yararlanıyor

Simav’da Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran 289 özürlü vatandaşa aylık 634. 75 TL evde bakım maaşı bağlandığı öğrenildi.

2828 sayılı yasa gereği evde bakım ücretinden yararlanmak isteyen vatandaşların tam teşekküllü herhangi bir ildeki Devlet Hastanesinden alacakları “Ağır Özürlü Bakıma Muhtaç” raporunu Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğine dikkat çeken yetkililer yapılacak tetkik ve incelemeler sonucu bu aylığı almaya hak kazanan kişilerin ikamet ettikleri yerleşim biriminde bir bankaya açtıracağı hesaba asgari ücrete göre bu günkü şartlarda aylık 634 lira 75 kuruş bakım ücretinin yatırıldığını kaydetti.

Özürlü Maaş 'ından yararlanmak isteyenler için gerekli belgeler ise şu şekilde;1-Vukuat nüfus kayıt örneği 2-İkametgah Belgesi 3-Sağlık Kurulu raporu 4-Gelir durumuna ilişkin beyanı ve ilgili belgeler 5-İki adet vesikalık fotoğraf 6-Varsa öğrenim durumunu gösterir belge veya sureti 7-Özürlünün vasisi var ise, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı 8-Anne babanın boşanmış olması halinde, boşanmaya ilişkin mahkeme kararı.
Kaynak: İHA