Kastamonu'da Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Açıldı

Kastamonu Dr.Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından uzun zamandır açılması beklenen Yoğun Bakım Ünitesi yapılan törenle hizmete girdi.

Kastamonu'da Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Açıldı
Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdaresinin destekleriyle Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinin bünyesinde hazırlanan 13 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışı yapıldı.Açılışa Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Mehmet Çelik ile hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesiminde davetlilere bilgi veren Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Ali Sağlam, Yoğun Bakım Ünitesinin Sağlık Bakanlığı'nın özellikli planlama gerektiren sağlık hizmetlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Bu anlamda illerin konumuna, hasta dağılımına ve insanların yaş durumuna göre demografi özelliklerine göre 1'inci seviye, 2'inci seviye ve 3'üncü seviye şeklinde planlar yapılmaktadır.

Bu yüzden Kastamonu'ya üçüncü seviye yoğun bakım ünitesi yapmamız gerekiyordu. Şuan yaptığımız çalışmaların sonuna geldi ve yoğun bakımı hizmete açıyoruz” dedi. Daha sonra Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler Yoğun Bakım Ünitesi'ni gezdiler. Yoğun Bakımın önüne gelindiğinde ise görevliler tarafından sadece içeriye Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz ve Özel İdare Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan alındı. Gazetecilerinde alınmadığı yoğun bakıma ayrıca davet edilen Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'da, 'sadece 4 kişi alınabiliyor' denilerek alınmadı. Kapının önünde bekletilen Başkan Topçuoğlu, esprili bir üslupla “Ben daha önceden gördüm İçeride hasta da yokmuş. O yüzden bakmak istemedim” diyerek konuyu dağıtmak istedi.

Yoğum Bakımın gezilmesinin ardından hastanenin yemekhanesinde davetlilere ikramda bulunuldu. Ayrıca Başhekim Dr. Dursun Ali Sağlam, göreve geldikten sonra hastanede yapılan çalışmaları sunum eşliğinde davetlilere anlattı. Başhekim Sağlam, sadece Şubat ayı içersinde bin 432'si ciddi olmak üzere toplamda 3 bin 701 hastanın ameliyat olduğuna dikkat çekerek, yeni bir ameliyathane yapılmasını istedi. Bunun üzerine Vali Erdoğan Bektaş, konuya girerek, yeni yapılacak ameliyathanenin, yeni yapılacak hastane ile birlikte çöpe gideceğini söylemesi üzerine Başhekim Dr. Dursun Ali Sağlam, tekrar söz alarak, “Bir hastanın bile bizler için çok önemlidir.

Ameliyathane artık cevap veremez hale geldi bizlere. Bir hastayı bile kurtarabilmek bizlerin amacı. Ayrıca sadece ameliyathanenin inşaat safhası çöpe gitmiş olacak. Diğer teçhizat ve malzemeler diğer hastanelerde kullanılabilecek” diye cevap verdi.Programın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, “Sağlıkta Dönüşüm Programı diye bir program işleniyor. Bu program gereği kalıcı olarak sorunlar bir bir çözülmeye çalışılıyor. Fakat Kastamonu'da bu konular biraz çeşitli sebeplerden dolayı gecikmiş durumda bulunuyor. Ama bu gecikmenin inşallah faydasını göreceğiz.

Çok daha komplike bir sağlık sistemi kurulacak. Üniversite ve Sağlık Bakanlığı ayağı olan hastaneler kurulacak. Son teknolojilerinin uygulandığı iyi bir sağlık sistemine kavuşacağız. Bu yolda artık dar bir boğaz kalmadı, bir engel yok. Bu sene her iyi ayağın ihalesini gerçekleştirerek mutlu sona ulaşırız. Bu demek değildir ki hizmet aksayacak. Hayır, kesinlikle aksamayacak. Birkaç sene sonra bu paraları buralara harcamak kolay değil. Ama değimli ki muhatabımız insan sağlığı bu yüzden bu paraları gözden çıkarabiliyoruz.

Şimdi bizden istenilen ameliyathaneyi yapmak için 1.5 milyon TL'yi daha gözden çıkarmamız gerekecek. Ama bunu yapmamız lazım. Çünkü bu işin gecikmeye tahammülü yok. Daha sonra dediğiniz gibi cihazlar diğer yeni yapılacak hastanede de değerlendirilebilecek. Özel hastaneler çok pahalı olduğu için bu hizmete pek fazla girmiyor. Bu yüzden devlet hastanelerinin yapması gerekiyor. Bütün bunlar görülmeyen kalemler. Bu hizmet yapılmadığı zaman herkes görüyor. Buradaki problemi herkes fark ediyor. Yapıldığında ise yapıldığı çok fazla dikkat edilmiyor. Ama çok önemli işler üstleniyor. Hastanelerimizden sağlık konusunda çok az şikayetler alıyoruz.

Eksik olan projelerinde yapılmasıyla birlikte eskiden olduğu gibi Kastamonu yeniden olması gerektiği gibi sağlık hizmetinde de bir bölge, bir merkez haline gelecek” diye konuştu.AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ise, yeni hastane ile Hacettepe Tıp Fakültesinin biran önce ihalesinin yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, “Her iki ihaleyi de inşallah bu sene içersinde yapacağız. En hızlı ve en kısa zamanda Kastamonu'da bunların faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Yıllardır Kastamonu'da sorun olan Yoğun Bakım'ı hallettik. Acil girişleri vardı onu da hallettik. Şuanda Ameliyat sorunu var. Onu da inşallah kısa sürede halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA