Süleyman Sönmez: 'Kentin Dinamiklerini Harekete Geçirmeliyiz'

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova ve Adana'nın mevcut dinamiklerinin harekete geçirilmesi için çaba sarf ederken, ekonomik ve kültürel yapıyla birlikte bölge lehine kolaylık ve yönlendirmelerin oluşturulması için çalıştıklarını söyledi.

Süleyman Sönmez: 'Kentin Dinamiklerini Harekete Geçirmeliyiz'
Sönmez, ADSİAD olarak; 2000'li yılların 'metropolü' olarak öne çıkan Adana'nın, ekonomik ve kültürel yapılanmasının yanında bölge lehine kolaylıkların ve yönlendirmelerin oluşturulması, bunun için de insan kaynaklarının hazırlanıp, güçbirliğinin sağlanmasıyla birlikte yine bölgenin gelişimi noktasında hedef ve stratejilerin zaman içinde yenileştirilmesi ve iyileştirilmesi adına çaba sarf ettiklerini anlattı.

ADSİAD'ın, bölgenin öncü ve yenilikçi girişimcilerini, işbirliği ve dayanışma temelinde bir araya getiren ve girişimcileri ulusal ve uluslararası platformda temsil eden bir kurum kimliğine sahip olduğunu belirten Sönmez, bunun yanında Adana ve Çukurova projeksiyonun çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasıyla birlikte Türkiye ve bölgeyi yakından ilgilendiren genel ve yerel politikaların üretiminde sürdürülebilir çalışma yürüten, yönlendirici niteliğe sahip, yatırım gücü yüksek ve etkin çözümler üreten bir yapıya da sahip olduklarının altını çizdi.

Adana ve Çukurova Bölgesi'nin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Sönmez, bu kapsamda da gelecekle ilgili ortaya koymuş oldukları çalışmaları da sağlam bir temel üzerine oturtabilmenin gayretini verdiklerini vurguladı. Tüm bunların yanında kentin birliktelik ruhunun gelişimine yönelik adımlar attıklarını hatırlatan Sönmez, “Bu amaca yönelik olarak da gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaret ve çalışmalar ışığında tüm kurum, kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin birlikte atacağı adımların önemine dikkat çekilmesi, son derece önem taşıyor. Bu konuda oldukça mesafe kat etmiş olmamız takdir edilmesi gereken bir adım” dedi.

ADSİAD'ın Adana'daki diğer sivil toplum kuruluşu, oda ve iş dünyası temsilcileriyle yoğun bir fikir alış-verişi halinde olduğunu ifade eden Süleyman Sönmez, tüm bunların yanında Adana'yı ilgilendiren hemen her konuda gerçekleşen toplantılara katılıp, konula ilgili ortaya konulan çalışmalara da gereken katkı ve desteği sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sönmez, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Çukurova ve Adana dinamiklerinin harekete geçirilmesi için yoğun çaba gösteren ve kuruluş amaçlarında bu önemli unsuru da barındıran ADSİAD'ı daha güzel günlere kavuşturacağız.”