Ortadoğulu Bazı Zenginlerin Servetleri Krizin Ardından Üçte Bir Eridi

Küresel krizin ardından Ortadoğu ülkelerinde ticaretle uğraşan birçok zengin ailenin servetinin üçte bir oranına kadar eridiği bildirildi.

Société Générale Private Banking ve Forbes Insights tarafından hazırlanan araştırmada Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Lübnan’daki 21 milyarder ailenin serveti mercek altına aldı. Çalışmanın genelinde ise tüm dünyadan bin 253 ailenin serveti incelendi.
Raporda milyar dolarlık aile hükümdarlıklarından bazılarının servetlerinde 2008 ile geçen yıl arasında yüzde 33,5’lik azalma görüldüğü ifade edildi. Varlıklı fertlerin işlerini, aile üyeleri karışmadığı sürece daha iyi yönettikleri de vurgulandı. Aynı dönemde zengin fertlerin servetlerinde ise sadece yüzde 3,6’lık erime görüldü.

Société Générale Private Banking Ortadoğu şefi Eddy Abramo, bölgesel borsalardaki düşüş ve emlak fiyatlarındaki çökmenin bölgedeki zengin ailelerin servetlerinin azalmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Bunun yanı sıra serveti ailesinden miras alan ya da işin başına geçenlerin aksine kendi çabalarıyla milyarder olanların krizden çok etkilenmediği ve servetlerinin hemen hemen aynı kaldığı kaydedildi.