'Nuh'un Gemisi' Vanlı Çocuklar İçin Demir Alacak

Kadıköy’deki Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi öğrencileri, Vanlı depremzedeler için topladıkları oyuncakları 'Nuh'un gemisi'yle gönderecek.

'Nuh'un Gemisi' Vanlı Çocuklar İçin Demir Alacak
Oyuncaklar, 23 Nisan'da Vanlı çocukları sevindirecek. Türkiye 8,2 şiddetinde depremle sarsılan Van’ın yaralarını sarmak için aylardır adeta tek yürek oldu. Kimileri TIR’larla yardım taşıdı, kimileri deprem bölgesine mobil hastane kurdu. Depremin en fazla olumsuz etkilediği kesim ise çocuklar oldu.

Okullarını ve yakınlarını kaybeden depremzede çocuklara il dışından yardımlar gönderiliyor. Bunun son örneği İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde yaşandı. Okulun bahçesine kurulan ahşap gemiye gönüllü öğrenciler oyuncaklarını bıraktı. Depremzede çocuklara gönderilecek oyuncaklar, ahşap geminin tamamını doldurdu. Kimileri peluş oyuncaklarını, kimileri üzerinde ‘seni seviyorum’ yazılı peluş kalp yastık bıraktı.

Minik yürekler, depremzede arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaştı. Miniklerin oyuncakları bırakırken yaşadıkları mutluluk ise yüzlerinden okundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan okul müdürü Jean-Michel Trıcart, Saint-Joseph’in ihtiyaç sahiplerine yardım etmek gibi geleneğinde böyle bir davranış olduğunu söyledi.

Deprem öncesinde Van’da kardeş iki okul ile çalışma yaptıklarını anlatan Trıcart, projenin hayata geçmesi için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için uygun bir zaman olduğunu belirtti.

Okul öğrencileri ise, Van’daki depremin bütün Türkiye’yi sarstığını, kendilerinin de depremzede öğrencilere oyuncak yardımı yaparak onları sevindirmek istediklerini dile getirdi .