KÜTSO'da Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nda , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği yılda iki kez düzenlenmesi gereken ''Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı''nın bu yıl ilk toplantısı yapıldı.

KÜTSO Başkanı Nafi Güral, toplantıda yaptığı konuşmada, meslek komitelerinin çalışmalarının önemine işaret ederek, Kütahya'da gelişmenin önündeki engellerden birinin ilgisizlik olduğunu savundu.

Bazı alışkanlıkların değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Güral, şöyle devam etti:

''Bunları yapmak bizim elimizde. Odamızın çalışmalarının içinde olun. Böylece ne hizmetler yapıldığını da görebilirsiniz. Meslek komitesi başkanları ve üyeleri olarak diğer üyelerimizi ziyaret edin. Oda olarak onlardan edineceğiniz bilgilerden yararlanalım. Odamızın gücü meslek komitelerimizden doğuyor. Mecburen daha fazla çalışmak zorundayız. Türkiye'nin yaş ortalaması 24 iken, Kütahya'nın yaş ortalaması 35'e yakın. Bu durum gençleri burada tutamadığımızın kanıtıdır. Sizler ekonominin lokomotifi, yöneticileri ve yönlendiricilerisiniz. El birliğiyle çözüm üretmek için çalışmalıyız.''

Oda Meclis Başkanı Nihat Delen ise komite toplantılarına diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcıların davet edilmesi gerektiğini dile getirdi .