Kayseri’nin İhracatı Şubat Ayında Artış Gösterdi

Kayserili sanayicilerin 2012 yılı Şubat ayında yaptıkları ihracat oranı bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artarak 122,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İhracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracat rakamlarımızda pozitif ivmemiz hep devam etmiştir. Geçtiğimiz meclis toplantısında da açıkladığım gibi, Irak pazarı Türkiye için en önemli pazar haline gelmiştir. Bu ay üyelerimiz tarafından 111 ülkeye ve 3 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Şubat ayı ihracat rakamlarımız bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artarak 122,6 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, demir-çelik-sac-iletken-maden ve mobilya olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. AŞ, Boydak Dış Ticaret AŞ ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

Mevsimsel etkilerden yavaş yavaş arınmaya başladıklarını ve mart ayı ile beraber ihracatta ivmenin yukarı doğru çıkmaya başladığını ifade eden Boydak, yeni yeni ihracatçı firmalar olmasının Kayseri adına sevindirici bir durum olduğunu belirterek, tün ihracatçı firmalara teşekkür etti .