Emniyet Müdürü Mehmet Bilici'den Açıklama

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı projesi kapsamında hazırladığı, ''Çocuklarla Birlikte Piknikteyiz 2'' projesi tanıtıldı.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, polisevinde düzenlenen programda, projenin Adıyaman'ın kenar mahallelerinde yaşayan çocukların sosyal hayata katılımları için önemli olacağını belirtti.

Projenin polislerle çocuklar arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Bilici, şöyle konuştu:

''İlimiz merkezindeki ilköğretim okulu öğrencilerinin sosyal hayatlarını geliştirmek ve polis-çocuk ilişkilerini güçlendirmek adına yaklaşık 600 çocuğa 3 ay süreyle eğlenceye yönelik yemekli piknik programları düzenlenecek. Yapılacak olan bu projeyle öğrencilerin, yoğun ders ortamından az da olsa uzaklaşarak zihinsel ve bedensel olarak rahatlamaları, böylece derslerine daha fazla motive olmaları amaçlanıyor. Ayrıca proje kapsamında çocuklar için tişört, şapka, çanta, kalem, dosya ve bloknot yapılıyor. Projenin sonunda 5 okuldan dersleri iyi olan 25 öğrenciyi Nemrut Dağı ören yeri gezisine götüreceğiz.''

Adıyaman Vali Yardımcısı Yakup Güney de SODES projelerinin Adıyaman'a çok önemli katkılar sağladığını ve birçok kurum ile sivil toplum kuruluşlarının bu projelerle kentin sosyal hayatını renklendirdiğini dile getirdi.

SODES projelerinin şehrin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Güney, ''Kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız projelere gerçekten çok önem veriyorlar. Şöyle bir baktığımızda özellikle eğitim alanında çok önemli projeler hayata geçirildi. İmkanı olmayan öğrencilerimizin ders çalışma ve etüt merkezleri bu projelerle sağlanmış durumda. Bugün artık köylerimizde bile park, bahçe, basketbol sahaları bu projelerimizle yapılıyor'' dedi.

Çocuklara hediyelerin verildiği programda polisler ve çocuklar yerel sanatçıların seslendirdiği türkülerle halay çekti .