Canik İlçesinin Gelişimi Samsun'a Model Olabilir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'in gelişiminin Samsun'a ve Türkiye'ye model olabileceğini söyledi.

Canik İlçesinin Gelişimi Samsun'a Model Olabilir
Canik'in ticaret, eğitim ve kültür alanlarında öne çıktığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, planlı bir şekilde gelişen ilçenin diğer yerleşim yerleri için model alınması gerektiğini söyledi.

Samsun'un en büyük eksikliğinin plansızlık olduğunu savunan Genç, Canik'te bu sorunu çözdüklerine işaret etti.

'BİRLİK OLMALIYIZ'
Trabzon İli Köprübaşılılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Başkan Osman Genç, Dernek Başkanı Alaaddin Balcı ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. Samsun'da yaşamayı kabul eden herkesin Samsunlu olduğunu belirten Genç, bu şehir için birlikte olunması gerektiğini ifade etti.

Genç, "Samsun kültür mozaiği geniş bir şehir. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak düşünmeliyiz." dedi.

Canik'in son yıllardaki hızlı değişiminden de söz eden Başkan Osman Genç, "Canik'te planlı bir gelişme sağlıyoruz. Samsun'un genlerinde olan ticaret, eğitim ve kültürü yeniden ortaya çıkardık. Samsun'da malesef plansızlık var. Ancak Canik planlı bir şekilde geleceğe doğru ilerliyor. Bunu Samsun geneline yaymalıyız. Samsun'u 17 ilçesiyle birlikte kalkındırmak istiyorsak, bu şehre kullanma kılavuzu şart. Canik'te uyguladığımız planlı gelişim Samsun'a, hatta Türkiye'ye model olabilir." diye konuştu.

Trabzon İli Köprübaşılılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaaddin Balcı da, Canik'teki hızlı gelişimi takdirle izlediklerini belirterek, Samsun'a yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, dernek üyelerine İlkçağdan Cumhuriyete Canik kitabını da hediye etti .