AK Parti Erzurum Koordinatörü Ahmet Koca Açıklama Yaptı

AK Parti Erzurum Koordinatörü Ahmet Koca, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemeyle ilgili, ''4+4+4 demek, insanların demokratik, hür ve özgür bir iradeyle eğitim, öğrenim görmesi demektir'' dedi.

Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti Erzurum İl Danışma Meclis Toplantısı'na, eski AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve İl Koordinatörü Koca, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile AK Partili belediye başkanları ve partililer katıldı.

Koca, burada yaptığı konuşmada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını kapsayan ''4+4+4'' sisteminin içeriği hakkında bilgi verdi. CHP'nin yasaya karşı yaptığı protesto ve açıklamaların doğru olmadığını söyleyen Koca, dayatmacı eğitim sisteminin ''4+4+4'' ile ortadan kalkacağını vurguladı.

CHP'nin ''4+4+4'' sistemine tepkisini dile getirirken başkalarının hakkını gasp ettiğini belirten Koca, ''Bu ülkede kanun ve hukuk var. Size gösteri yapmanız için neresi gösterilirse hangi saatte izin verilirse yaparsınız. Bunu yaparken de başkalarının hakkını gasp etmeniz doğru değil. CHP, 4+4+4'ü 28 Şubat'ın rövanşı olarak görüyor. 4+4+4 demek insanların demokratik, hür ve özgür bir iradeyle eğitim, öğrenim görmesi demektir. İstediği okula gidip orada eğitim görmesidir. 4+4+4 halkın hür iradesiyle istediği okula gitmesini sağlayacaktır'' diye konuştu.

İl Başkanı Kılıç da milletin hür iradesinin tankla tüfekle yok sayıldığı dönemlerin geride kaldığını belirterek, AK Parti hükümeti döneminde halkın istediği refaha ve huzura kavuştuğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından AK Parti Siyaset Akademisine katılanlara ve yeni seçilen ilçe başkanlarına sertifikaları verildi.

Toplantı, ilçe belediyelerinin hazırladığı proje sunumlarıyla sona erdi .