Tehlikeye Neden Olan Kaya, Parçalanarak Kaldırıldı

Çamlıhemşin'de kara yolunun üst tarafından bulunan ve tehlike neden olan kaya, itfaiye ekiplerince kontrollü olarak düşürülüp parçalandıktan sonra kaldırıldı.

İlçe merkezinden geçen kara yolunun kenarındaki yamaçta bulunan kaya kütlesinin düşerek yoldan geçen vatandaşlara zarar verme tehlikesi bulunması nedeniyle, kontrollü şekilde düşürülmesine karar verildi.

Bu nedenle söz konusu yolun trafiğe kapatılması sonrası Rize Belediyesi itfaiye ekipleri, kayaya bağladıkları çelik halatı iş makinesiyle çekerek kayanın düşmesini sağlandı. Yaklaşık 50 tonluk kaya, daha sonra iş makinesiyle kırılarak kamyonla buradan taşındı.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder, yaptığı açıklamada, hafta sonu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve aralarında Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın bulunduğu yetkililerin Çamlıhemşin'i ziyaret ettiklerini belirtti.

Ziyaret sırasında yolun hemen üstündeki kayanın tehlikeye neden olduğunu fark eden Başkan Bakırcı'nın kendilerine talimat vererek düşürülmesini istediğini anlatan Minder, ''Biz de bu alanda incelememizi yaptıktan sonra kayayı düşürüp parçaladıktan sonra başka bir yere taşıdık'' dedi.