Savcı, İnternet Andıcı İle İkinci Ergenekon Davası'nın Birleştirilmesini İstedi

İnternet Andıcı Davası'nda sanık ve avukat talepleriyle ilgili mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek davanın, İkinci Ergenekon davası ile birleştirilmesini talep etti.

Savcının bu talebi, sanıklar ve avukatlar tarafından tepkiyle karşılandı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, İnternet Andıcı Davası ile Ergenekon Davası arasında hukuki, fiili ve şahsi irtibat bulunduğunu, İnternet Andıcı Davası'nın, İkinci Ergenekon davası ile birleştirme talepli olarak açıldığını belirttti. Savcı, bu nedenle davaların birleştirilmesini istedi. Savcı, yargılamada gelinen aşama, delillerin birlikte değerlendirilmesindeki zorunluluk ve usül ekonomisinin dikkate alınmasını ise gerekçe olarak gösterdi. Mütalaanın ardından, tutuklu sanıklar ile avukatları, davanın İkinci Ergenekon Davası ile birleştirilmesine ilişkin savcılık talebini eleştirdi.

Dursun Çiçek, "Madem dava birleştirilecek,o halde bu dava Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam eden Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasına ilişkin dava ile birleştirilmesini talep ediyorum." dedi.

Davanın tutuksuz sanığı Hasan Ataman Yıldırım ise her iki davada da sadece kendisinin sanık olduğunu ve kendisi üzerinden bir irtibat kurulmaya çalışıldığını belirtti, bu talebin kabul edilmemesini istedi. İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ise İkinci Ergenekon Davası tutuklu sanığı Hurşit Tolon ile İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanıkları Hasan Iğsız ve Mehmet Otuzbiroğlu arasındaki telefon görüşmelerinin, iki dava arasında irtibat olarak gösterildiğini ileri sürerek, bu görüşmelerin meslek ilişkisi içerisinde yapılan görüşmeler olduğunu idiia etti.

SAVCI, DTP'LİLERİN 'MÜDAHİLLİK' TALEBİNİN REDDİNİ İSTEDİ
Savcı Pekgüzel, DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan'ın, davaya müdahil olarak katılma taleplerinin reddine karar verilmesini istedi. Adı geçen 3 vekilin, yargılamaya konu iddianamelerde şikayetçi sıfatı ile yer almadıklarını belirten Pekgüzel, sanıkların herhangi birisi hakkında, katılma dilekçesinde sözü edilen eylem nedeni ile sevk maddesi tesis edilmemiş olmadığını gerekçe olarak gösterdi.Yaklaşık yarım saat ara verilen duruşmada, Başkan Hasan Hüseyin Özese, birleştirme ve eski DTP milletvekillerinin katılma talepleri dahil, tüm taleplerin celse arasında değerlendirilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilen duruşma 30 Nisan 2012 tarihine ertelendi .