Okullar Arası Futbol Müsabakaları

Van Merkez Fevzi Geyik İlköğretim Okulu'nun minik ve yıldız erkekler futbol takımları, il birincisi olarak Türkiye finallerine katılmayı hak ederek büyük bir başarıya imza attı.

Okullar Arası Futbol Müsabakaları
Van'da ilköğretim okulları arasında düzenlenen Minikler ve Yıldızlar Futbol İl Birinciliği'ni Fevzi Geyik İlköğretim Okulu kazandı.

Göç eden ailelerin yoğunlukta olduğu Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Fevzi Geyik İlköğretim Okulu elde ettiği sportif başarılarla göz dolduruyor. Okulun Küçük Minik Erkekler Futbol Takımı, 34 takımın katıldığı müsabakalarda il birincisi olarak 1-6 Nisan 2012 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılarak Van'ı temsil edecek. Okulun diğer takımı olan Yıldızlar Futbol Takımı ise 24 takımın katıldığı müsabakalarda il birinci olarak 8-11 2012 tarihleri arasındaDiyarbakır'da düzenlenecek olan bölge birinciliği müsabakalarına katılacak.

Okulun Beden Eğitim Öğretmeni ve futbol takım sorumlusu Mahmut Kipici, Van'a 5 yıl önce geldiğini, geldiğinin ilk yılında işe kız futbol takamı ile başladığını söyledi.

Kipici, takımı kurduktan kısa süre zaman zarfında il ve bölge birincisi olduktan sonra Türkiye finallerine katılmaya hak kazandıklarını belirtti.

Finallerde Türkiye dördüncüsü olarak Van'a döndüklerinde, veliler ve Milli Eğitim Müdürlüğü camiasının kendilerini tebrik ettiklerini ifade eden Kipici, "İkinci yıl ise il, bölge ve yarıfinal maçlarında hiç gol yemeden Türkiye finallerine katıldık ve o yıl da dördüncü olduk. Bu zor şarlar altında çalıştık ve kızlar büyünce aileleri tarafından takıma gönderilmeyince biz de vazgeçerek erkek futbol takımını kurduk. Erek takımını kurduktan sonra beş yıl üst üste il birinciliğini elde ettik. Bu zaman zarfı içerisinde beş yıl boyunca bölge ve Türkiye finallerine katılma başarısını elde ettik. Üç yıl boyunca kızlar futbol takımında da bu başarıyı elde etmiştik. Türkiye'de böle bir takımınolacağını düşünmüyorum. Buda tabi hem çalışma hem de azimle ilgili bir şeydir" dedi.

"DEPREM ÇOCUKLARI ÇOK ETKİLEDİ"

Bu sene ise depremden dolayı birçok öğrencinin ailesi ile birlikte il dışına gittiğini ifade eden Kipici, "Öğrencilerimizin bir çoğunun evi yıkıldı, bir çoğu konteynırlarda kalıyor. Biz de bu şartlarda geri dönüp bu çocuklara bir etkinlik, bir spor olarak eğlence amaçlı tekrar bir çalışmaya başladık. Çocuklarla çok güzel günlerimiz geçti. Diyebilirim ki belki de depremden sonra en güzel günlerini spor yaparak geçirdiler. Bu yıl küçükler ve yıldızlar olmak kaydıyla iki takım halince çalışmalarımızabaşladık. Geçtiğimiz günlerde sona eren ve 34 takımın katıldığı il müsabakalarında birinci olduk. 1-6 Nisan 2012 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılacağız. Yıldız futbol takımı da 24 takımın katılmasıyla il birincisi oldu ve 8-11 2012 tarihleri arasında Diyarbakır'da düzenlenecek olan bölge birinciliği müsabakalarına katılacak. Biz bu başarıları bu çocuklarla elde ettik. Bir ay içerisinde farklı illerdeki müsabakalara katılacağız. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğübize yardım ediyor. Ama yakın zamanda bu finallere katılmak maddi zorlukları da beraberinde getiriyor" dedi.

Deprem sonrası kendileri de belli bir süre okuldan ayrı kaldıklarını ifade eden Kipici, ''Biz Van'a döndüğümüzde bir çok aile burada değildi. Tek tek ailelerine ulaştık ve çocukların geri gelmelerini istedik. Çocuklar geldiğinde gerçekten psikolojileri bozuktu. Biz bu yaşta bu kadar etkilendikse onlar nasıl etkilenmesin. İlk günlerde çalışmalarımızı yürüttüğümüz halı sahanın çatısın ses geldiğinde çocuklar deprem olduğunu zannediyordular. Biz bu şartlarda çalışmalarımıza başladık. Ama şuançocuklarımız her şeyi unutup kendilerini futbola verildi''

Yıldızlar futbol takımı sporcularından İsmail Aşkan, deprem öncesi de çalışmalarının devam ettiğini, deprem sonrası ise çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Deprem sonrası Mahmut hocalarının kendilerine maddi ve manevi destek vererek tekrar çalışmalara başladıklarını ifade eden Aşkan, "İnşallah bölge müsabakalarında birinci olup Türkiye finallerine katılırız" dedi