KKTC Meclis Başkanı Bozer: Bugün Bizim İçin Bayramdan Da Öte Bir Gün

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kabul etti.

KKTC Meclis Başkanı Bozer: Bugün Bizim İçin Bayramdan Da Öte Bir Gün
Bozer, KKTC'ye su getirecek proje kapsamındaki barajın açılacak olmasına atıf yaparak, bugünün kendileri için bayramdan da öte bir gün olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ardından KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Hasan Bozer'i ziyaret etti. Bozer, Eroğlu'nu adada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, bugünün kendileri için çok anlamlı bir gün olduğunu ifade etti.

Bozer, bugün bir hayalin gerçekleşeceğini ve dünyada ilk kez yapılacak bir projenin hayata geçeceğini ifade ederek, bu projenin KKTC’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda KKTC’nin yanında olduğunu ve iki ülke arasındaki işbirliği ve dayanışmanın dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Bozer, bu proje ile KKTC’nin daha da güçleneceğini ifade etti ve Anavatan Türkiye’ye teşekkür etti.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, KKTC’nin kendisi açısından her zaman ayrı ve büyük bir önem taşıdığını dile getirdi. Eroğlu, milli mücadele yıllarında Kıbrıs için Türkiye’de miting düzenlediklerini ve Kıbrıs’ın canları olduğunu vurgu yaptı. Veysel Eroğlu, su projesinin yanı sıra Türkiye olarak KKTC’ye yönelik 3 yeni proje ürettiklerini belirtti.

Eroğlu, bu çerçevede ilk olarak KKTC’de orman seferberliği başlatılacağını, 300-400 bin kadar gelir getirici ağaç türleri ekileceğini kaydetti.

İkinci projenin KKTC’ye “Bal Ormanı” kurulması olduğunu dile getiren Eroğlu, KKTC’nin “bal üretim üssü” olacağını belirtti.

Eroğlu, üçüncü projenin ise şifalı bitkiler projesi olduğunu belirterek, bu yönde gerekli altyapı çalışmalarının yapılacağını ve gerekli adımların atılacağını kaydetti .