Kktc'deki Geçitköy Barajı Törenle Açıldı

"Asrın Projesi” diye nitelenen Türkiye’den KKTC’ye borularla su getirilmesi projesinin ikinci adımı Geçitköy Barajı’nın temeli törenle atıldı.

Kktc'deki Geçitköy Barajı Törenle Açıldı
Geçitköy’de yer alan barajın temel atma törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük ile Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu diğer yetkililer ve KKTC halkı katıldı.

Katılımcıların konuşmalarının ardından suyun 7 Mart 2014’te saat 12.59’da akması için taahhütname imzalandı.Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’den KKTC’ye boruyla su getirme projesinin tören alanının coşku verici olduğunu ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

“RUM KESİMİNE TÜRKİYE’NİN DOĞAL KOMŞUSU OLDUĞU BİR KEZ DAHA HATIRLATILDI”
Beşir Atalay, Kıbrıslı Türklerle Anavatan arasındaki bağların perçinlendiğini belirterek, bu projeyle Kıbrıs Rum kesimine, her ne kadar kendini Türkiye’den uzak görse de, doğal komşusunun Türkiye olduğunun bir kez daha hatırlatıldığını ifade etti.

VEYSEL EROĞLU: PROJE FİKRİ İSTANBUL BELEDİYESİNDEYKEN BAŞLADI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, geçmişten beri su sıkıntısı yaşayan Kıbrıs’ta bu projenin asırlık bir proje olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmasında, Türkiye’den gelecek su ve elektriğin, ada için bulunmaz bir nimet olacağını vurguladı .