İzmir’de AK Parti'li Başkan İle CHP’li Başkanın Dayanışması

29 Nisan’da düzenlenecek Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne davet etti.

İzmir’de AK Parti'li Başkan İle CHP’li Başkanın Dayanışması
Küçük Menderes havzasındaki belediyelerin dayanışma içinde olması ve düzenledikleri etkinliklerde birbirlerine destek vermesi gerektiğini Mehmet Kertiş, başkan Keskin’i açılışta görmekten mutluluk duyacağını söyledi.

Keskin de, Ödemiş ve Bayındır’ın ekonomik olarak birbirini destekleyen sektörde yoğunlaştığını belirterek, Çiçek Festivali'ne katılmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Belediye başkanlığı makamında gerçekleştirilen ziyarette Kertiş, getirdiği ilçesinde yetişen çiçekleri Keskin’e hediye ederek, Bayındır Çiçek Festivali’ne davet etti. Keskin ve Kertiş'in buluşması samimi bir ortamda gerçekleşti.

ÖDEMİŞ KENT ARŞİVİ MÜZESİ'Nİ GEZDİ
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, daha sonra Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ile birlikte, geçen ay hizmete açılan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde inceleme yaptı.

Bayındır’da yaşayan insanların geçmişine yönelik kent müzesi kurmak için belediye olarak çalışmalara başladığını ve Ödemiş Belediyesi’nden destek talep ettiklerini belirten Başkanı Kertiş, “Ödemiş Belediye başkanımız ve ekibi gibi tecrübeli kişilerin bizlere önder olması, bizim işimizi kolaylaştıracaktır. Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, takdire şayan bir eser olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Başkanımızın Ödemiş için yaptığı projeleri de yakından takip ediyor ve tebrik ediyorum. Biz de onların yardımıyla Bayındır’da böylesine güzel bir yer müze kuracağız” dedi.

Bayındır Belediyesi’ne, kent müzesi kurulması konusunda gerekli desteğin sağlanacağını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Keskin ise, şunları söyledi: “Belediyeler arasındaki dayanışmayı arttırmak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla havzamızdaki belediye başkanları ile bir araya gelmekten, kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Ödemiş, coğrafi konumu olarak iç kesimde kalmaktadır. Havzamızın turizme açılması konusunda belediyelerimiz ortak projeler üretmeli. Bunun ilk adımını biz attık. Amacımız, Torbalı kavşağından gelen turistleri ilk olarak çiçek kenti Bayındır’da karşılamak, sonrasında Ödemiş Kent Arşivi ve Müzesi ve devamında Birgi, Gölcük, Bozdağ’da ağırlamak. Böyle bir turizm güzergahı oluşturabilirsek çok mutlu olacağız.”